Ένα περίεργο SMS ήρθε στο καρτοκινητό μας στη Vodafone πριν από λίγη ώρα και αναφέρει συγκεκριμένα:

Προχωράμε στην ενίσχυση των υφιστάμενων διαδικασιών μας με στόχο την προστασία των συνδρομητών μας από τυχόν κακόβουλες ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό κατά την εξυπηρέτηση αιτημάτων που απαιτείτε πρόσβαση σε δεδομένα επικοινωνίας θα απαιτείται επιπλέον έλεγχος ταυτοποίησης των στοιχείων σου.

Δεν έχει βγάλει κάποιο δελτίο τύπου, δεν έχει στείλει κάποια επίσημη ενημέρωση στο email που χρησιμοποιεί για τα ΜΜΕ, ούτε και στην ιστοσελίδα της με τις ανακοινώσεις της. Το μήνυμα είναι αρκετά γενικό και το μόνο που υποψιαζόμαστε είναι κάποια περαιτέρω επιβεβαίωση στοιχείων σε περιπτώσεις συναλλαγής με το τμήμα εξυπηρέτησης ή τα καταστήματα. Μένει να διευκρινιστεί το … επιπλέον έλεγχος ταυτοποίησης των στοιχείων σου.

Update: Λογικά θα στέλνει 2FA στο κινητό για επιτέλεση διάφορων διεργασιών, όπως αλλαγή στοιχείων, πρόγραμμα κ.α.

vodafone sms

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. και σε μενα ηρθε πριν 20 μερες,απλα οταν παιρνεις την εξυπηρετηση πρεπει να δινεις αφμ αρ ταυτοτητας ηλικια για ταυτοποιηση.αυτο ειναι ολο

 2. Αφορά την ταυτοποίηση δύο παραγόντων μέσω μηνύματος με κωδικό όπως και στις τραπεζες

 3. Σαν εμένα που ενεργοποίησαν το νούμερο μου σε άλλη sim τηλεφωνικά χωρίς την επαρκή ταυτοποίηση και πήραν στα χέρια τους το προσωπικό μου αριθμό.
  Αποτέλεσμα να παίρνουν τα OTP από τις τράπεζες.
  Φανταστείτε μόνοι σας τη ακολούθησε.
  Για όλα αυτά προφανώς αλλάζουν την διαδικασία αυτή.

 4. Έχει γίνει υποχρεωτική η ταυτοποίηση 2FA.δηλαδή ακόμα και ένας υπάλληλος vodafone ε τον αφήνει το σύστημα να αλλάξει πχ τον αριθμό επικοινωνίας ή τον αριθμό ταυτότητας ενός πελάτη αν πρώτα ε σταλεί ένας κωδικός στο τηλέφωνο του πελάτη ο οποίος μετά πρέπει να επικοινωνήσει τον κωδικό στον υπαλληλο για να επιτρέψει το σύστημα να γίνει η αλλαγή
  Ετσι ο συνδρομητής θεωρητικά έχει γνώση ότι έγινε κάποια μεταβολή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.