Τα gaming smartphones είναι αρκετά συνηθισμένα πλέον, καθώς τα προσφέρουν αρκετές εταιρείες, όπως οι Asus, Black Shark, Nubia, και Xiaomi. Ωστόσο, συνήθως, είναι αρκετά ακριβά και προσφέρουν μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως ανεπτυγμένα συστήματα ψύξης και σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερη αυτονομία – με μεγάλες μπαταρίες, ειδικά συστήματα γρήγορης φόρτισης, ή και συνδυασμό αυτών.

Τι γίνεται όμως αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε ένα gaming smartphone, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε μια ισχυρή συσκευή με καλή αυτονομία, που δεν παίρνει φωτιά μετά από ώρες ανελέητου gaming; Την απάντηση έδωσε ο YouTuber GeekerWan που τροποποίησε το Xiaomi Mi 9 και έκανε τη συσκευή του 2019 το “απόλυτο” gaming smartphone – ίσως υπερβάλουμε λίγο, αλλά ο τύπος τα έσπασε.

Ο GeekerWan πρόσθεσε στο Mi 9 έναν ανεμιστήρα για καλύτερη ψύξη, τριπλασίασε τη χωρητικότητα της μπαταρίας στα 9.900mAh προσθέτοντας δύο ακόμη μπαταρίες στα 3.300mAh η μία, αφαίρεσε τις κάμερας, και όλο αυτό το hardware το τοποθέτησε σε μία θήκη που σχεδίασε ο ίδιος και εκτύπωσε με τη χρήση 3D εκτυπωτή. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό, ενώ ο YouTuber δεν σταμάτησε στο hardware.

Πέρα από το hardware, ο GeekerWan έκανε μερικές τροποποιήσεις στο λογισμικό του Xiaomi Mi 9, όπως αλλαγές στις ταχύτητες χρονισμού της κύριας CPU – ελάχιστη συχνότητα 1.8 GHz και μέγιστη συχνότητα 2.84 GHz, αύξηση της μέγιστης συχνότητας της GPU από τα 585MHz στα 840MHz, και αύξηση του ρυθμού ανανέωσης της οθόνης στα 75Hz. Κάπου εδώ ίσως αναρωτιέσαι πόσο κόστισε όλο αυτό.

Ο GeekerWan σημείωσε ότι το project του κόστισε 150$ – η τιμή περιλαμβάνει και τα 110$ που πλήρωσε για το μεταχειρισμένο Mi 9. Η τροποποιημένη συσκευή ζυγίζει 269 γραμμάρια, δηλαδή όσο το Samsung Galaxy Z Fold 3. Οπότε, έχουμε ένα οικονομικό, ισχυρό, με μεγάλη αυτονομία gaming smartphone, που ζυγίζει όσο κάποια τηλέφωνα που κυκλοφορούν στην αγορά. Από επιδόσεις; Τι παίζει σε αυτόν τον τομέα;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών που έκανε ο GeekerWan, το 3DMark Wild Life Extreme έδειξε 40% βελτίωση, με αποτέλεσμα ο πειραγμένος Snapdragon 855 να φτάνει επικίνδυνα τον πολύ νεότερο του Snapdragon 870. Επίσης, o YouTuber αναφέρει ότι το Xiaomi Mi 9 που δημιούργησε πιάνει κατά μέσο όρο 50fps στο Genshin Impact – σε σύγκριση με το μέσο όρο των 39fps του στοκ Mi 9. Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί.

Ο GeekerWan ισχυρίζεται ότι το τροποποιημένο Xiaomi Mi 9 ήταν πραγματικά ικανό για πιο ομαλή απόδοση από το 12 Pro και το chipset Snapdragon 8 Gen 1, τουλάχιστον στο Genshin Impact. Επιπλέον, το πειραγμένο τηλέφωνο κατανάλωνε ελαφρώς λιγότερη ενέργεια στα 50fps από το κορυφαίο smartphone της κινέζικης εταιρείας, αυτή τη στιγμή, το 12 Pro. Θα μου πεις, δεν παίζει κάτι αρνητικό; Φυσικά και παίζει, ίσως, ενδεχομένως.

Αρχικά, αν σε νοιάζουν οι κάμερες έχεις ένα μείον, αλλά τι να κάνεις τις πίσω κάμερες σε ένα gaming smartphone; Επίσης, το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι το μεγαλύτερο μερίδιο χρηστών δεν μπορεί να κάνει τέτοιες τροποποιήσεις από μόνο του, γι’ αυτό αγοράζει ότι πουλάνε οι εταιρείες. Τέλος, ο υπερχρονισμός του επεξεργαστή μειώνει το χρόνο ζωής του, άσχετα με το πόσο καλό σύστημα ψύξης έχει – έστω και κατά μικρό ποσοστό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.