Μπορεί αν συνηθίζεις να βάλεις το PC σε αναστολή λειτουργίας για να ανοίγει αμέσως με το που πατάς το κουμπί. Όμως, μερικές φορές σίγουρα θες να το κλείσεις εντελώς. Το πρόβλημα είναι ότι τα Windows 10 και 11 δεν κλείνουν το PC ούτε όταν πατάς τερματισμό λειτουργίας.

Το λειτουργικό της Microsoft έχει αυτό που η εταιρεία ονομάζει fast startup και στην ουσία βάζει τον υπολογιστή σε φάση αδράνειας ακόμη και όταν πατάς απενεργοποίηση – για να ανοίγει πιο γρήγορα και να μπορείς να ξεκινάς άμεσα τη δουλειά σου.

Μπορεί με αυτόν τον τρόπο η Microsoft να μπορεί να περηφανεύεται ότι τα Windows 10 και 11 εκκινούν πιο γρήγορα από κάθε άλλη έκδοση του λειτουργικού της, αλλά η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι επιθυμητή από όλους.

Για να το απενεργοποιήσεις, γράψε στην αναζήτηση “Πίνακας Ελέγχου” και πάτα “Άνοιγμα”. Μετά γράψε στην αναζήτηση πάνω δεξιά “Επιλογές παροχής ενέργειας” και πάτα το “Αλλαγή συμπεριφοράς των κουμπιών τροφοδοσίας”.

Τρίτο βήμα να πατήσεις το “Αλλαγή των ρυθμίσεων που δεν είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή” και μετά να αποεπιλέξεις το “Ενεργοποίηση γρήγορης εκκίνησης (προτείνεται)”.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.