Τι πρέπει να γνωρίζεις:

  • To optical zoom του OnePlus 7 Pro είναι πιο κοντά στο 2.2x και όχι στο 3x.
  • Η telephoto κάμερα κάνει crop τις φωτογραφίες από τα 13MP στα 8MP για το 3x zoom.
  • Σε αντίθεση με το OnePlus 5 , αυτό δεν είναι ψηφιακό zoom.

Ένα από εκείνα τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο OnePlus 7 pro είναι η διάταξη της κάμερας στο πίσω μέρος, όπου η κύρια των 48MP συνοδεύεται από μια των 8MP telephoto και μια των 16MP wide angle. H OnePlus διαφημίζει την telephoto με 3x optical zoom, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν είναι στην πραγματικότητα. Όπως ανακάλυψε ένας χρήστης του Reddit, η telephoto δεν προσφέρει 3x optical αλλά κάτι πιο κοντά στο 2.2x.

Το OnePlus 7 Pro χρησιμοποιεί τον telephoto φακό για φωτογραφίες πορτραίτου, αλλά το field of view είναι διαφορετικό όταν χρησιμοποιεί το portrait mode και το 3x zoom. Αποδεικνύεται ότι ο αισθητήρας είναι ένας των 13MP Samsung S5K3M5 και ότι οι φωτογραφίες των 13MP γίνονται crop στα 8MP για να φθάσει στο 3x zoom. Με άλλα λόγια η OnePlus κάνει crop τις άκρες για να φθάσει τον συγκεκριμένο στόχο του zoom με αποτέλεσμα έτσι να χάνεις field of view.

Η OnePlus διαφημίζει τον φακό telephoto με 78mm focal length, κάτι που είναι αναμενόμενο από έναν τέτοιο φακό. Αλλά επειδή ο αισθητήρας κάνει crop στα 8MP, το focal length διαμορφώνεται σε 57mm ή 2.2x zoom. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η OnePlus πιάστηκε να παραπλανεί όσον αφορά τις κάμερες στις συσκευές της. Ο κατασκευαστής είχε αναγκαστεί να πάρει πίσω τους ισχυρισμούς περί 2x optical zoom στο OnePlus 5, καθώς η συσκευή είχε αποδειχθεί ότι τελικά προσέφερε μόλις 1.6x zoom. Η εταιρεία λίγο αργότερα έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το υπόλοιπο 0.4x επιτυγχανόταν μέσω ψηφιακού zoom.

Η εταιρεία εδώ δεν χρησιμοποιεί digital zoom αλλά δεν προσφέρει και 3x optical zoom. Η OnePlus από την μεριά της σε απάντησή της τονίζει τα εξής: (σημειώστε την έλλειψη της χρήσης του όρου optical zoom).

Το OnePlus 7 Pro έχει 3x zoom χωρίς digital zoom ή απώλεια λεπτομέρειας. Η telephoto κάμερα επιτελεί δυο σκοπούς. 3x zoom και portrait mode φωτογραφία. Θα αλλάζει field of view ανάλογα με το camera mode. Με 3x zoom, η telephoto κάμερα προσφέρει τις διαφημιζόμενες  lossless 8 megapixels φωτογραφίες. Το portrait mode χρησιμοποιεί όλα τα 13MP του αισθητήρα στην telephoto κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.