Για πολλά χρόνια η OnePlus αρνούνταν να προβεί στην πιστοποίηση IP των συσκευών της, με την ίδια να δικαιολογεί την απόφασή της ως μια κίνηση που έχει σαν στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι η πιστοποίηση IP θα πρόσθετε ως και 30 δολάρια στο κόστος του κάθε handset. Στο νέο βίντεο που δημοσίευσε, η εταιρεία μας εξηγεί ότι η επόμενη συσκευή της δεν θα έχει και αυτή IP rating. Αντί για αυτό, η εταιρεία ρίχνει ένα OnePlus 7 σε έναν κουβά με νερό, γιατί φυσικά, το marketing είναι καλύτερο από μια πραγματική πιστοποίηση IP.

Όπως σχολιάζει το Androidpolice, το επιχείρημα της OnePlus είναι απλό. Οι πιστοποιήσεις IP κοστίζουν χρήματα επομένως ας πάρουμε έναν κουβά και ας πούμε ότι το OnePlus 7 είναι water resistant. Ως μέρος αυτού του βίντεο, η OnePlus θέλει επίσης να μας υπενθυμίσει ότι η εγγύηση δεν καλύπτει την καταστροφή από το νερό. Αν και αυτό είναι το ίδιο με οποιονδήποτε OEM που έχει IP rating, η διαφορά είναι ότι ένα IP rated smartphone έχει δοκιμαστεί σε συγκεκριμένες συνθήκες. Όταν οι συσκευές περνούν από αυτές τις εξαντλητικές δοκιμές, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι την επόμενη φορά που θα κάνεις μια κλήση στη βροχή, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Κάποια στιγμή η εταιρεία θα πρέπει να κατανοήσει ότι το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει δεν λειτουργεί. Λέει, ότι η OnePlus κάνει πάντα αυτό που εσείς χρειάζεστε και όχι η βιομηχανία. Δηλαδή τα IP ratings ικανοποιούν τη βιομηχανία και όχι τους χρήστες. Λίγο αργότερα βέβαια, ο συνιδρυτής της εταιρείας παραδέχθηκε ότι τα IP ratings έχουν κάποια πρακτική σημασία, αλλά πιστεύει ότι το βίντεο είναι καλύτερο από ένα πραγματικό rating:

Γνωρίζουμε ότι ένα IP rating θα είναι ο πιο απλός τρόπος να αποδείξουμε τις δυνατότητες των συσκευών μας, αλλά η πιστοποίηση δεν μας βοηθά να επικοινωνήσουμε την εστίασή μας στη πραγματική εμπειρία, που είναι και ο λόγος που δημιουργήσαμε αυτό το βίντεο, τονίζει η OnePlus.

Σε σχόλιο που ζήτησε το Androidpolice από την εταιρεία έλαβε την ακόλουθη απάντηση:

Πάντα θέλουμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη συσκευή, δίνοντας προτεραιότητα σε ένα ισορροπημένο feature set. Δοκιμάζουμε τις συσκευές μας για την ανθεκτικότητά τους στο νερό. Το βίντεο, δεν αποτελεί κάλεσμα να ρίξετε τη συσκευή σας σε έναν κουβά, αλλά επικοινωνεί το γεγονός ότι τα IP ratings αποτελούν απλά μια πιστοποίηση και δεν απαιτούνται για την ανθεκτικότητα στο νερό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.