Η Microsoft λανσάρει επισήμως σήμερα μια preview έκδοση του δικού της antivirus software για Android. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία είχε αποκαλύψει ότι το Windows Defender θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του για Android και iOS νωρίτερα φέτος, δεν έδωσε όμως πολλές πληροφορίες. Σήμερα, έχουμε μια καλύτερη ιδέα για το τι ακριβώς θα πρέπει να αναμένουμε.

Η public preview για το Android περιλαμβάνει προστασία απέναντι στο phising και πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, από την ήδη ενσωματωμένη υλοποίηση της Google, προσφέροντας signature based malware detection. Αν κάποιο app κατέβει, ο τελικός χρήστης θα δει μια ειδοποίηση που θα του λέει ότι αυτό το app είναι “καθαρό”.

Η εφαρμογή θα περιλαμβάνει προστασία anti-phising στο web ώστε μη ασφαλής ιστοσελίδες που στέλνονται μέσω WhatsApp, email ή άλλα apps να μπλοκάρονται αμέσως. Επιπλέον, η Microsoft χρησιμοποιεί την τεχνολογία Defender SmartScreen για να μπλοκάρει και μη ασφαλείς συνδέσεις που τα επιβλαβή apps θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν χωρίς τη γνώση του χρήστη.

Η εταιρεία ετοιμάζει επίσης τη διάθεση ενός iOS antivirus app, αν και είναι ξεκάθαρο ήδη, ότι οι δυνατότητές του θα είναι περιορισμένες λόγω του κλειστού χαρακτήρα του λειτουργικού. Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν τι θα προσφέρει η iOS έκδοση του antivirus.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με τον Gates στο τιμόνι της Microsoft, Θα προτίμουσα να βλέπω για εταιρίες και εφαρμογές που να μην είναι δυτικόδουλες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.