Το Instagram δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που θα καλύπτει αυτόματα το γυμνό στα DM. Η λειτουργία, που εύστοχα ονομάζεται “Nudity protection”, βρίσκεται επί του παρόντος υπό ανάπτυξη, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Αρχικά, εντοπίστηκε από τον προγραμματιστή εφαρμογών και reverse engineer Alessandro Paluzzi και φαίνεται ότι θα χρησιμοποιεί τεχνολογία εντός της συσκευής για να καλύψει φωτογραφίες που μπορεί να περιέχουν γυμνό.

Ένα screenshot του Nudity protection επιβεβαιώνει ότι το Instagram δεν θα έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες. Επιπλέον, αποκαλύπτει ότι οι εικόνες θα παραμένουν καλυμμένες έως ότου ο χρήστης επιλέξει να τις δει, αν επιλέξει κάτι τέτοιο.

Η Meta επιβεβαίωσε την ύπαρξη του χαρακτηριστικού και αποκάλυψε ότι βρίσκεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης. Επίσης, δήλωσε ότι δεν θα είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή κατά την κυκλοφορία και οι χρήστες θα αποφασίζουν μόνοι τους πότε και να θα το ενεργοποιήσουν.

Η Meta προσπάθησε να απαντήσει στις ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο, που προκύπτουν από την ικανότητα του Instagram να αναλύει τις φωτογραφίες στα DM – γιατί προφανώς αυτό είναι το πρόβλημα, και όχι ότι εξαρχής κάποιοι ανταλλάσσουν τέτοιο περιεχόμενο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία είπε ότι συνεργάζεται στενά με ειδικούς για να διασφαλίσει ότι αυτές οι νέες δυνατότητες διατηρούν το απόρρητο των ανθρώπων, ενώ τους δίνουν τον έλεγχο των μηνυμάτων που λαμβάνουν.

Η εταιρεία επανέλαβε ότι το Nudity protection δεν θα επέτρεπε στο Instagram ή τη Meta να προβάλλουν τα πραγματικά μηνύματα ή να τα μοιράζονται με τρίτους, γι’ αυτό άλλωστε αυτό το χαρακτηριστικό χρησιμοποιεί τεχνολογία εντός της συσκευής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.