Η Nokia εξέπληξε τους πάντες με την επιλογή των καμερών στο Nokia 9 Pureview, πέντε των 28mm 12MP με f/1.8, τρεις εκ των οποίων είναι για τα μαύρα και άσπρα, δυο RGB και μια TOF 3D. Επομένως τι κάνουν ακριβώς αυτές οι πέντε κάμερες με τα παρόμοια field of views μόλις πατάς το shutter button;

Η Nokia έχει κάνει σημαντικές προσθήκες στο σύστημα κάμερας του Nokia 9 που του επιτρέπει να προσφέρει εξαιρετικό dynamic range χάρη στον συνδυασμό τριών monochrome καμερών, δυο έγχρωμων, RAW DNG αρχείων για την εξαγωγή του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος από τους αισθητήρες μέσω του Lightroom στο τηλέφωνο  και εξαιρετικό scene depth mapping με δυνατότητα αλλαγής της εστίασης μετά τη λήψη της φωτογραφίας.

Η μεγαλύτερη βελτίωση ωστόσο φαίνεται να λαμβάνει χώρα στο depth mapping. Άλλωστε, η ύπαρξη πέντε καμερών που να κοιτούν την ίδια σκηνή, δίνει στο Nokia 9 PureView έναν πλήρως επακριβή depth map της συγκεκριμένης σκηνής. Δεν είναι μόνο η ανάλυση του depth map. Το κλειδί για να καταλάβουμε τι κάνει το Nokia 9 ξεχωριστό, είναι τα επίπεδα του βάθους που μπορεί να αναγνωρίσει, η Nokia αναφέρει ότι ενώ τα περισσότερα τηλέφωνα μπορούν να αναγνωρίσουν μέχρι 10-15, το Nokia 9 Pureview μπορεί να λάβει ως 1200 και μέσω AI να φθάσει τον αριθμό αυτό στο άπειρο.

Στη φωτογραφία παρακάτω, βλέπεις ότι το Nokia 9 Pureview σε σχέση με το iPhone XS Max έχει δημιουργήσει έναν πιο επακριβή depth map, ενώ το δεύτερο παράδειγμα δείχνει κάτι άλλο με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Ενώ το iPhone μπόρεσε σε γενικές γραμμές να ξεχωρίσει το πιάτο με τα κρουασάν από το background, έχει θολώσει μερικά στοιχεία του αντικειμένου. Το Nokia 9 Pureview μπόρεσε να διαβάσει τη σκηνή  με μεγαλύτερη ακρίβεια. Και φαίνεται σαν να λήφθηκε από μια κανονική κάμερα, με κανονικούς φακούς. Το γυάλινο πιάτο είναι θολωμένο στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο με το focus να είναι στη μέση. Στη φωτογραφία του iPhone, το πιάτο και τα κρουασάν είναι και τα δυο σε focus και φαίνεται σαν να βρίσκονται μπροστά από ένα προσομοιωμένο blur επίπεδο.

Οι πέντε κάμερες στο πίσω μέρος του Nokia 9 Pureview επιτρέπουν στο τηλέφωνο να λάβει και κάθετες αλλά και οριζόντιες πληροφορίες, όπως μπορείς να δεις στα παραπάνω clips. Να έχεις υπόψιν ότι τα περισσότερα τηλέφωνα μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά στη προσομοίωση του portrait mode σε ανθρώπινα πρόσωπα. Το Nokia 9 Pureview δεν θα προσφέρει εδώ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με το iPhone XS και το Samsung Galaxy S10, από τη στιγμή που αυτά τα τηλέφωνα είναι καλύτερα στην αναγνώριση προσώπων και στο defocusing του background. Αλλά την προοπτική ενός πιο φυσικού bokeh την έχουμε στο Nokia 9 Pureview. Αυτή τη στιγμή πάντως, το Nokia 9 Pureview δεν θα ξεπεράσει τα καλύτερα καμεροκινητά. Το dynamic range δεν φαίνεται να φθάνει του iPhone XS ή του Mate 20 Pro και το Nokia 9 Pureview είναι εξαιρετικά πιο αργό στο process μιας φωτογραφίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.