Σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες streaming όπως το Peacock, Paramount+ και Hulu,  οι οποίες προσφέρουν πακέτα φθηνότερα και τα οποία συμπεριλαμβάνουν διαφημίσεις, το Netflix  πάντοτε ήταν κατά της ιδέας να προσφέρει ένα  τέτοιο συνδρομητικό πακέτο, δηλαδή, ένα πακέτο, το οποίο πέρα από τη χαμηλότερη τιμή θα υποστηρίζονταν από διαφημίσεις.

netflix-logo

Ωστόσο,  οι αναλυτές πιστεύουν ότι σύντομα η υπηρεσία θα υποκύψει σε αυτό το μοντέλο. Σύμφωνα με το NextTv, ο Michael Nathanson της MoffettNathanson Research σημειώνει ότι αν και η διοίκηση του Netflix συνεχίζει να αρνείται την ιδέα της διαφήμισης πιστεύουμε ότι τελικά θα υποκύψει αν το ποσοστό αύξησης των συνδρομητών παραμείνει εκτός των  προσδοκιών της Wall Street.  Αν και το Netflix αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μεγαλύτερη υπηρεσία παγκοσμίως,  αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από το Disney+, το οποίο ήδη μετρά 103.6 εκατομμύρια συνδρομητές. 

Η υπηρεσία τελείωσε το πρώτο οικονομικό τρίμηνο με 207.64 συνδρομητές σε παγκόσμιο επίπεδο.  Ωστόσο υπήρξαν κάποια εμπόδια στο ποσοστό της ανάπτυξης του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας που ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια του και η θέαση περιεχομένου βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. 

Ο Nathanson βλέπει ότι η ανάπτυξη του Netflix θα περιοριστεί στο 14% ετησίως μεταξύ 2021 και 2025.  Η υπηρεσία έχει μείνει μακριά από τις διαφημίσεις εξαιτίας των θεμάτων ιδιωτικότητας που προκύπτουν και επειδή δεν θέλει να ξοδέψει χρήματα για το tracking των χρηστών του.

 Αλλά ακόμη και αν το ίδιο το Netflix θεωρεί ότι ίσως χάσει συνδρομητές επειδή απλά δεν θα θέλουν οι χρήστες το περιεχόμενο να διακόπτεται από διαφημίσεις, μπορεί και να συμβεί το αντίθετο, δηλαδή αυτοί ίσως να αποφασίσουν να ξοδέψουν λίγα περισσότερα χρήματα για το premium πακέτο το οποίο δεν θα περιλαμβάνει διαφημίσεις.

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι ορισμένες άλλες υπηρεσίες στρέφονται και στο live streaming διαφόρων αθλημάτων ως έναν τρόπο για να αυξήσουν τον αριθμό των συνδρομητών.  Οι αναλυτές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει το Netflix να αυξήσει το μέσο έσοδο ανά χρήστη,  και να βελτιώσει τον ελκυστικό του χαρακτήρα σε μία άκρως ανταγωνιστική αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.