Φαίνεται ότι το Netflix διεξάγει ένα νέο πείραμα που περιλαμβάνει την αίτηση από τους χρήστες του Android για πρόσβαση στα δεδομένα φυσικής δραστηριότητας της συσκευής. Σε δηλώσεις της η εταιρεία εξήγησε γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά η αιτιολογία δεν βγάζει νόημα κανένα. Ένας χρήστης του Twitter  @BetoOnSecurity, ήταν ο πρώτος ο οποίος εντόπισε την ζήτηση του νέου permission. Έστειλε ένα μήνυμα στο επίσημο account του Netflix στο Twitter, ζητώντας να μάθει γιατί η εταιρεία χρειάζεται αυτά τα δεδομένα.

Αργότερα, η ιστοσελίδα The Next Web δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αναφέρει και την δήλωση του Netflix, ότι δηλαδή συλλέγει αυτού του είδους τα δεδομένα σαν μέρος ενός test. Εξήγησε ότι τα δεδομένα βελτιώνουν την ποιότητα του video ενώ οι χρήστες βρίσκονται εν κινήσει.

Η εξήγηση που έδωσε φαντάζει κάπως περίεργη. Υποθέτουμε ότι η εταιρεία εξετάζει αν υπάρχει κάποια συσχέτιση μεταξύ των χρηστών που μεταβαίνουν από το ένα μέρος στο άλλο και την ποιότητα του video stream κατά τη διάρκεια αυτής της μετακίνησης. Ωστόσο, αν όντως αυτό συμβαίνει, δεν είναι ξεκάθαρο πως το Netflix θα μπορούσε να κάνει κάτι σε σχέση με αυτό, καθώς δεν ελέγχει την ποιότητα της σύνδεσης του smartphone στο διαδίκτυο και τους πύργους κινητής.

Είναι πιθανόν, να δοκιμάζει να ρίχνει την ποιότητα κατά την μετακίνηση για να αποφεύγονται διακοπές στο stream, αλλά πάλι κάτι τέτοιο φαντάζει περίπλοκο με πολλές μεταβλητές. Είναι περισσότερο πιθανόν το Netflix να χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να αποφασίζει τι κάνουν οι χρήστες όταν παρακολουθούν video εν κινήσει σε μια προσπάθεια να καταλάβει καλύτερα τους χρήστες του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.