Οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίησή του έχασε μέσα σε λίγα λεπτά trading το Netflix λόγω της παρουσίασης της επερχόμενης – και φθηνότερης – πλατφόρμας συνεχούς ροής βίντεο της Walt Disney. Η Disney παρουσίασε τα σχέδιά της την Πέμπτη, λέγοντας ότι θα κυκλοφορήσει την υπηρεσία streaming στις 12 Νοεμβρίου, στην τιμή των 7 δολαρίων τον μήνα ή των $70 τον χρόνο, την ώρα που η πιο δημοφιλής συνδρομή του Netflix στις ΗΠΑ κοστίζει περίπου 11 δολάρια τον μήνα.

Η μετοχή του Netflix υποχώρησε 5%, λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή, στα $349,36, στέλνοντας την κεφαλαιοποίησή του στο χαμηλό των $152,5 δισ. Aντίθετα κινήθηκε η μετοχή της Disney που οι μετοχές της έκαναν άλμα σε ιστορικό υψηλό, προσθέτοντας 25 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της, που συνολικά έφτασε τα $235 δισ.

Mε 70 χρόνια ιστορίας και με κλασικούς χαρακτήρες όπως η Μαίρη Πόππινς, η νέα υπηρεσία Disney+ θα έχει δημοφιλείς ταινίες και εκπομπές, με κόστος 7 δολαρίων τον μήνα ή λιγότερο από 6 δολάρια στην ετήσια συνδρομή, σε σύγκριση με τα $13 της στάνταρ συνδρομής του Netflix.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.