Αλλάζει η εφαρμογή του Netflix για smart τηλεοράσεις, με νέες προσθήκες που έχουν σαν στόχο να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη και να του δώσουν περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο που θέλει να δει. Η βασική αλλαγή γίνεται στην κεντρική οθόνη του Netflix, που αποκτά νέα εμφάνιση και λειτουργικότητα.

Μέχρι σήμερα βλέπαμε σταθερά tiles, με την εικόνα της κάθε σειράς ή ταινίας που θέλαμε να δούμε. Παράλληλα έπαιξε ένα σύντομο trailer για να δούμε κάποια στιγμιότυπα. Ο νέος σχεδιασμός φέρνει περισσότερες πληροφορίες, οι οποίες γίνονται πιο εμφανείς στην οθόνη μας.

Έτσι, αν πάμε σε κάποια ταινία ή σειρά για μερικά δευτερόλεπτα, το Netflix θα παίζει την προεπισκόπηση μέσα στο πλακίδιο της, ενώ κάτω από το πλαίσιο θα εμφανίζει τον τίτλο, την χρονιά κυκλοφορίας, τον αριθμό των επεισοδίων, το είδος  και την σύνοψη του.

«Συχνά βλέπουμε μέλη να κάνουν γυμναστική με τα μάτια τους καθώς σκανάρουν την εμπειρία στο σπίτι», λέει ο Pat Flemming, ανώτερος διευθυντής προϊόντων του Netflix . «Θέλαμε πραγματικά τα μέλη να έχουν πιο εύκολο χρόνο να καταλάβουν αν ένας τίτλος είναι κατάλληλος για αυτά».

Όμως αυτό δεν είναι το μόνο που αλλάζει στην εφαρμογή. Η νέα εμφάνιση αφαιρεί το μενού που είχαμε στην αριστερή πλευρά και το αντικαθιστά με βελτιωμένο μενού επιλογών στο πάνω μέρος της οθόνης. Εκεί θα βρούμε την αναζήτηση, την Κεντρική, Εκπομπές, Ταινίες και το My Netflix. Το νέο μενού θα εμφανίζεται όταν πατάμε το πίσω στο χειριστήριό μας.

Η νέα προσθήκη στην πάνω μπάρα είναι το My Netflix, που μας δίνει πρόσβαση σε τίτλους που παρακολουθούσαμε ή τίτλους που αποθηκεύσαμε για μελλοντική προβολή. Η Αναζήτηση, εκτός από το προφανές, μας δίνει και πρόσβαση στις κατηγορίες.

netflix

“Σκεφτείτε το ως μια πρώτη προσπάθεια, την καλύτερη αρχική μας αλλαγή, σε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι μια υπέροχη νέα τηλεοπτική εμπειρία”, λέει ο Flemming

Τα τρία παραδείγματα αθέμιτου ανταγωνισμού στη συνδρομητική στην Ελλάδα

Η νέα εφαρμογή θα έρθει δοκιμαστικά σε ένα μικρό αριθμό συνδρομητών και αν δουν πως η νέα εμφάνιση είναι καλύτερη για τους χρήστες, θα επεκταθεί σε όλα τα μέλη.  «Εάν αυτό πάει καλά, κάτι που είμαστε ενθουσιασμένοι και ελπίζουμε ότι θα συμβεί, τότε θα θέλαμε να το μοιραστούμε με το μεγαλύτερο μέρος της βάσης μελών τους επόμενους μήνες και τρίμηνα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.