Το νέο νέο tool εκκαθάρισης του ιστορικού του Facebook είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους. Αποτελεί μέρος ενός νέου section στις ρυθμίσεις που αποκαλείται  “Off-Facebook activity”. Για να κατανοήσουμε καλύτερα τι είναι το Off Facebook Activity ας αναφέρουμε τα εξής. Στην ουσία πρόκειται για τις πληροφορίες που οι επιχειρήσεις και οι ιστοσελίδες μοιράζονται με το Facebook βάσει της αλληλεπίδρασής σας με αυτά τα sites ή τα apps. Το Clear History tool είναι δηλαδή χρήσιμο αν συνεχώς λαμβάνεις διαφημίσεις για κάτι που ψάχνεις online ή το facebook σου προτείνει συνεχώς πράγματα που πιστεύει ότι ενδιαφέρεσαι.

Εκτός από τη δυνατότητα εκκαθάρισης ιστορικού, το νέο section σου δίνει επιλογές για δεις τις πληροφορίες σου ανά κατηγορία, να κατεβάσεις πληροφορίες και να επιλέξεις πως η εκτός Facebook δραστηριότητα μπορεί να διαχειριστεί στο μέλλον. Το εργαλείο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του F8 developer conference το 2018, στον απόηχο του σκανδάλου με την Cambridge Analytica και έκανε αρχικά το ντεμπούτο του μόλις σε μερικές χώρες και συγκεκριμένα σε τρεις. Μπορείς να βρεις το νέο section κάνοντας κλικ εδώ. Η οθόνη σε εμάς αναφέρει συγκεκριμένα:

Τι είναι η δραστηριότητα εκτός Facebook; Η δραστηριότητα εκτός Facebook περιλαμβάνει πληροφορίες που μας κοινοποιούν επιχειρήσεις και οργανισμοί σχετικά με την αλληλεπίδρασή σας μαζί τους. Η αλληλεπίδραση μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως την επίσκεψη στον ιστότοπό τους ή τη σύνδεση στην εφαρμογή τους μέσω του Facebook. Στη δραστηριότητα εκτός Facebook δεν περιλαμβάνονται οι λίστες πελατών που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για να προβάλλουν διαφημίσεις αποκλειστικά σε συγκεκριμένες ομάδες πελατών ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Πώς έλαβε το Facebook τη δραστηριότητά σας;

Όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο ή χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή, αυτές οι επιχειρήσεις ή οι οργανισμοί μπορούν να μας κοινοποιούν πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητά σας χρησιμοποιώντας τα εργαλεία μας για επιχειρήσεις. Χρησιμοποιούμε αυτή τη δραστηριότητα για να εξατομικεύουμε την εμπειρία σας, για παράδειγμα για να σας εμφανίζουμε σχετικές διαφημίσεις. Επίσης, ζητάμε από τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να ενημερώνουν τους χρήστες πριν χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία μας για επιχειρήσεις.

Με ποιον τρόπο κοινοποιείται η δραστηριότητα στο Facebook

  • Η Μαρία αγοράζει ένα ζευγάρι παπούτσια από ένα online κατάστημα ρούχων και παπουτσιών.
  • Αυτό το κατάστημα μας κοινοποιεί τη δραστηριότητα της Μαρίας χρησιμοποιώντας τα εργαλεία μας για επιχειρήσεις.
  • Λαμβάνουμε τη δραστηριότητα εκτός Facebook της Μαρίας και την αποθηκεύουμε με το λογαριασμό της στο Facebook. Η δραστηριότητα αποθηκεύεται ως “επισκέφτηκε τον ιστότοπο ρούχων και παπουτσιών” και “έκανε αγορά”.
  • Η Μαρία βλέπει στο Facebook μια διαφήμιση για ένα κουπόνι έκπτωσης 10% για την επόμενη αγορά παπουτσιών ή ρούχων που θα κάνει από το online κατάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.