Μπορεί το Google Photos πλέον να κοστίζει πολύ περισσότερα χρήματα, αλλά πλέον παραμένει μια από τις καλύτερες υπηρεσίες backup για την εκκαθάριση του αποθηκευτικού χώρου της συσκευής και το backup των φωτογραφιών και των videos στο cloud. Πλέον, το Google Files app μπορεί αυτόματα να διαγράψει media από τα Pixel smartphones που έχουν συγχρονιστεί στο cloud με ένα feature το οποίο αποκαλείται Smart Storage.

Κάνοντας, αρχικά, το ντεμπούτο του στα Pixel smartphones μέσω του Files by Google app, το Smart Storage, επιτυγχάνει μια απλή διεργασία. Όταν ενεργοποιείται, το χαρακτηριστικό αυτόματα θα διαγράψει τις φωτογραφίες και τα video που έχουν αποθηκευθεί τοπικά στη συσκευή, αν έχουν ήδη συγχρονιστεί με το Google Photos.

Τα αρχεία αυτά, διαγράφονται εντελώς από το smartphone όταν χρησιμοποιείται το χαρακτηριστικό, αλλά όχι αμέσως μόλις συγχρονιστούν. Αντίθετα, το feature περιμένει 60 ημέρες μετά τη λήψη της φωτογραφίας ή του video και αφού έχει ανέβει στο Google Photos. Να σημειωθεί, ότι το χαρακτηριστικό είναι απενεργοποιημένο εκ προεπιλογής.

Αρχικά είναι διαθέσιμο σε Pixel smartphones, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει σε Samsung συσκευές για παράδειγμα που χρησιμοποιούν το Files by Google app. Το 9to5google σημειώνει πως έχουν ενδείξεις πως θα πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που θα συνδέεται και με το Android 12.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.