Από ότι φαίνεται το επερχόμενο rover της NASA που θα προσεδαφιστεί στον Άρη, δεν θα είναι εξοπλισμένο μόνο για ανασκαφές και πειράματα, αλλά θα έρθει και με μηχανισμούς που θα του επιτρέπουν να δημιουργήσει οξυγόνο στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη, όταν φτάσει εκεί σε 7 χρόνια από τώρα.

Το νέας γενιάς rover θα ενσωματώνει συνολικά 7 επιστημονικά πειράματα, που όλα έχουν σαν στόχο να στρώσουν τον δρόμο για μελλοντικές αποστολές. Φυσικά η δημιουργία οξυγόνου είναι ένα από αυτά τα πειράματα, μιας και οι άνθρωποι χρειαζόμαστε οξυγόνο για να επιζήσουμε. Αν καταφέρουμε να φτιάξουμε έναν τρόπο ανεξάντλητης παραγωγής οξυγόνου, τότε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Άρη λύνεται. Το επόμενο βέβαια είναι η δημιουργία συνεχούς παροχής νερού.

rover Άρη

Η συσκευή που θα έχει το rover, θα παίρνει το CO2, ένα αέριο που βρίσκεται σε αφθονία στην ατμόσφαιρα του Άρη, και θα το μετατρέπει σε οξυγόνο. Εκτός από το υποστηρίζει την ανθρώπινη ζωή, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν καύσιμο για πυραύλους, ώστε να υπάρχουν καύσιμα για το ταξίδι της επιστροφής.

Το νέο rover θα φέρει μερικές κάμερες υψηλής ανάλυσης, αλλά και μετεωρολογικό σταθμό, ενώ όλα τα όργανα μαζί με το rover θα ζυγίζουν μόνο 40 κιλά.

Η NASA ετοιμάζει μια μεγάλη ανακοίνωση για τον Άρη! Όλα όσα ξέρουμε

Βέβαια, όλα όσα θα στείλουμε στον Άρη θα έχουν συνολικό βάρος γύρω στον 1 τόνο, ενώ θα κοστίζουν 1.9 δις δολάρια για να κατασκευαστούν και για να φτάσουν στον Κόκκινο Πλανήτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.