Skip to content

Το νέο κόλπο για τηλεφωνική εξαπάτηση πολιτών στην Ελλάδα!

Μια νέα προσπάθεια τηλεφωνικής εξαπάτησης εμφανίστηκε στην Ελλάδα, η οποία έχει ως στόχο τις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών

Χρήστος Ζλάτης
Χρήστος Ζλάτης
Κοινοποίηση:
τηλεφωνικές απάτες Ελλάδα καταθέσεις

Οι τηλεφωνικές απάτες παρουσιάζονται όλο και πιο συχνά παγκοσμίως και μια νέα τέτοια προσπάθεια εξαπάτησης εμφανίστηκε και στην Ελλάδα. Η νέα αυτή τηλεφωνική απάτη έχει ως στόχο τις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών.

Η νέα μορφή τηλεφωνικής απάτης λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες λαμβάνουν μια κλήση στο σταθερό ή το κινητό τους από έναν τηλεφωνικό αριθμό ο οποίος αντιστοιχεί στον τηλεφωνικό αριθμό της τράπεζας. Η κλήση αυτή όμως δεν προέρχεται στη πραγματικότητα από τη τράπεζα αλλά από απατεώνες, οι οποίοι επικαλούμενοι ότι είναι εκπρόσωποι της τράπεζας. Με το τρόπο αυτό καταφέρνουν να κάνουν τους πολίτες να αποκαλύψουν προσωπικά τους στοιχεία όπως τους κωδικούς ebanking τους.

Μόλις λάβουν τα στοιχεία αυτά, χρησιμοποιούν τα στοιχεία αυτά και προσπαθούν να εκτελέσουν παράνομες ηλεκτρονικές συναλλαγές. Μάλιστα, επειδή χρειάζεται επιβεβαίωση της συναλλαγής με κωδικό μιας χρήσης, οι απατεώνες συνεχίζουν την επικοινωνία μέχρι να ολοκληρώσουν την συναλλαγή.

τηλεφωνικές απάτες Ελλάδα καταθέσεις

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απατεώνες έχουν επιτύχει ο αριθμός τηλεφώνου που φαίνεται στη συσκευή να είναι ο ίδιος με τον αριθμό της τράπεζάς του εκάστοτε πελάτη. Για το λόγο αυτό είναι πιο εύκολο να εξαπατηθεί κανείς με τον τρόπο αυτό τηλεφωνικής απάτης. Σημειώνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός καταθετών χάνει κάθε χρόνο σημαντικά ποσά χρημάτων με διάφορες απάτες.

Τι είναι η λειτουργία Moments του Netflix που έρχεται σε συσκευές Android!

Πιο συγκεκριμένα, το 2023 χάθηκαν καταθέσεις ύψους 26,4 εκατομμυρίων ευρώ σε πάνω από δέκα χιλιάδες περιστατικά απάτης με μεταφορές πιστώσεων. Τα περιστατικά αυτά οδήγησαν στη νέα καμπάνια ενημέρωσης των τραπεζών και τη λήψη περισσότερων μέτρων πρόληψης από τις τράπεζες ώστε να γίνει πιο δύσκολη η υποκλοπή προσωπικών στοιχείων και η εκτέλεση ηλεκτρονικών συναλλαγών χωρίς την εξασφάλιση της ασφάλειας των συναλλαγών.

Πηγή: moneyonline.gr

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Χρήστος Ζλάτης

Χρήστος Ζλάτης

Tech enthusiast. Movie lover. Life observer.

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.