Στο τελευταίο της event η Apple λάνσαρε τα νέα εντυπωσιακά iPad Pro. Οι μεγαλύτερες αλλαγές στα φετινά μοντέλα βρίσκονται εντός των συσκευών και πρόκειται για πολύ δυνατές προτάσεις. Αρχικά να αναφέρουμε ότι το iPad Pro έχει το νέο M1 επεξεργαστή, τον ίδιο που συναντάμε στα MacBook Air, MacBook Pro, και Mac Mini.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι προσφέρει απίστευτη βελτίωση ως προς τις επιδόσεις. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, οι επιδόσεις γραφικών είναι πάνω από 1.500 φορές πιο γρήγορες, ενώ προσφέρει πλέον αυτονομία μιας ολόκληρης ημέρας.

Το νέο iPad Pro υποστηρίζει επίσης Thunderbolt, 5G συνδεσιμότητα και περιλαμβάνει μια σαφώς βελτιωμένη κάμερα. Η Apple αναφέρει ότι ο ISP και ο LIDAR scanner μπορούν να λάβουν εξαιρετική λεπτομέρεια σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Υπάρχει παράλληλα μια TrueDepth camera στο μπροστινό μέρος της συσκευής που επιτρέπει στο χρήστη να την ξεκλειδώσει με αναγνώριση προσώπου. Το σύστημα περιλαμβάνει μια νέα 12MP ultra wide camera.

Τo 12.9 ιντσών iPad περιλαμβάνει και μια νέα mini-LED οθόνη, τη Liquid Retina XDR, που σύμφωνα με την Apple προσφέρει επιπέδου XDR φωτεινότητα. Η οθόνη αποτελείται από 10.000 mini LEDs. Θα πρέπει να προσφέρει πιο σκοτεινά μαύρα, μεγαλύτερους λόγους αντίθεσης και βελτιωμένη φωτεινότητα.

To iPad Pro υποστηρίζει τα Apple Pencil και Keyboard Folio, καθώς και το Magic Keyboard το οποίο είναι διαθέσιμο σε ένα νέο άσπρο χρώμα. Δεν θα πρέπει να αμελήσουμε να αναφέρουμε, ότι τα νέα iPads παίρνουν και μια 2TB έκδοση με 16GB RAM.

Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά προέκυψε ένα όχι και τόσο καλό νέο. Σύμφωνα με το iGeneration το νέο 12.9 iPad Pro δεν θα υποστηρίζει την παλιά γενιά Magic Keyboard εξαιτίας οριακής αύξησης του πάχους της συσκευής.

Έγγραφο του Apple Store σημειώνει ότι το νέο iPad Pro είναι 0.5mm πιο παχύ από το παλιό 12.9 μοντέλο. Εξαιτίας αυτής της τόσο μικρής αύξησης το νέο μοντέλο δεν μπορεί να λειτουργήσει με το παλιό Magic Keyboard. Αν και τα 0.5mm φαίνονται λίγα δημιουργούν πρόβλημα στο κλείσιμο του tablet. Στα καλά νέα, το 11 ινστών μοντέλο είναι συμβατό και με το παλιό πληκτρολόγιο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.