Φέτος, το Gmail στο Web γνώρισε δυο μεγάλες αναβαθμίσεις και πλέον, το ολοκαίνουργιο design, το γνωστό Material You θα αντικαταστήσει πλήρως την προηγούμενη έκδοση. Στις αρχές του 2022, το Gmail είχε  μια αριστερή στήλη η οποία παρείχε πρόσβαση στα Mail, Chat, Rooms και Meet.

original design gmaill
Το αρχικό design του Gmail

 

Η Google αντικατέστησε το εν λόγω στοιχείο του design με μια μπάρα η οποία έδειχνε τέσσερα εικονίδια εφαρμογών, ενώ ένα panel δίπλα σε αυτή που μπορούσε να γίνει collapse εμφάνιζε τους φακέλους των emails, των ετικετών και τη λίστα των συζητήσεων. Είχε σαν σκοπό να συνδυάσει το Gmail με τα Google Chat και Meet.

new design Gmail
Η επόμενη έκδοση του design του Gmail

Τον Ιούνιο, η Google ξεκίνησε να διαθέτει το νέο Μaterial You πάνω από το προαναφερθέν design το οποίο είχε σαν στόχο να φέρει τα τελευταία και πιο πρόσφατα στοιχεία του design από το Android στο Gmail. Την ίδια στιγμή ένα Gmail only mode αφαιρούσε τα Chat και Meet εντελώς.

Materia You design Gmail
Το νέο Material You design

Η Google πλέον ανακοινώνει επίσημα ότι το Material You θα είναι το default design χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα οι χρήστες να μεταφερθούν στο παλαιότερο. Προς το παρόν εμείς στο λογαριασμό μας βλέπουμε τη δυνατότητα μεταφοράς στο παλαιότερο design αν και η Google αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει η επιλογή από τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.