Οι επιστήμονες επανέρχονται με μια νέα θεωρία που προσπαθεί να εξηγήσει γιατί οι καμηλοπαρδάλεις έχουν αναπτύξει τόσο μακρύ λαιμό. Σύμφωνα με αυτήν την θεωρία, οι θηλυκές καμηλοπαρδάλεις τείνουν να έχουν μακρύτερο λαιμό από τις αρσενικές λόγω των αυξημένων απαιτήσεων τροφής στις περιπτώσεις εγκυμοσύνης και θηλασμού. Αυτές οι απαιτήσεις οδήγησαν στην ανάπτυξη ολόκληρου του είδους.

Κάτι περίεργο κρύβεται στην ατμόσφαιρα της Γης – Το κλειδί για το μεγαλύτερο μυστικό του σύμπαντος!

«Τα θηλυκά θα χρειάζονταν μακρύτερους λαιμούς για να φτάσουν βαθύτερα στις κορυφές των δέντρων – όπου βρίσκονται τα πιο θρεπτικά φύλλα» – ανέφερε ο καθηγητής Douglas Cavener από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

«Μόλις τα θηλυκά φτάσουν σε ηλικία τεσσάρων ή πέντε ετών, είναι σχεδόν πάντα έγκυες και θηλάζουν. Έτσι πιστεύουμε ότι οι αυξημένες διατροφικές απαιτήσεις των θηλυκών οδήγησαν στην εξέλιξη των μακρών λαιμών των καμηλοπαρδάλεων» συμπληρώνει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.