Ας αρχίσουμε από τα βασικά, τι σημαίνει το UI; Είναι η συντομογραφία του User Interface ή Περιβάλλον Χρήστη στα ελληνικά και στην ουσία είναι αυτό που βλέπεις όταν χειρίζεσαι μία συσκευή.

Το Android αποτελείται από έναν πυρήνα – και όχι μόνο, και κάθε εταιρεία φτιάχνει το δικό της UI για να ξεχωρίσει τις συσκευές της από αυτές των υπολοίπων. Εννοείται ότι οι συσκευές της μίας εταιρείας δεν διαφέρουν από αυτές των άλλων μόνο λόγω του UI.

Το User Interface μπορεί να είναι η αιτία το εκάστοτε λειτουργικό σύστημα να βαρύνει και μάλιστα αρκετά σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς απαιτεί περισσότερους ή λιγότερους πόρους συστήματος, ανάλογα το πόσο καλά έχει σχεδιαστεί.

Το Master Lu σύγκρινε τα UI όλων των κατασκευαστών smartphone με βάση τις επιδόσεις των συσκευών που τα τρέχουν και δημιούργησε μία λίστα με τα 10 καλύτερα UI βάσει του πόσο επιβαρύνουν τη συσκευή που τα τρέχει. Πάμε να δούμε τη λίστα.

Πρώτο παρουσιάζει το MIUI δίνοντας του 207.06 πόντους, τονίζοντας τις βελτιώσεις που έφερε το MIUI 13. Την τριάδα συμπληρώνουν το JOYUI που τρέχουν τα BlackShark της Xiaomi με 204.62 πόντους και το RedMagic OS που χρησιμοποιούν τα RedMagic της Nubia με 203.93 πόντους.

Μετά βλέπουμε να πέφτει στη μάχη η BBK Electronics με τα RealmeUI των Realme (203.57 πόντους), το ColorOS για τα Oppo (198.11 πόντους), και το ColorOS που τρέχουν τα OnePlus (196.65 πόντους). Στη δεκάδα υπάρχει και το OriginOS των Vivo (187.27 πόντους).

Η δεκάδα κλείνει με το Magic UI των Honor (193.55 πόντους), το MYUI της Motorola (187.89 πόντους), και το ROG UI (183.90 πόντους) που τρέχουν τα gaming smartphones ROG Phone της Asus.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.