Στο gov.gr Wallet έχει περάσει εδώ και λίγους μήνες το myAuto, η υπηρεσία του gov.gr που επιτρέπει στους οδηγούς να έχουν πρόσβαση στις σημαντικότερες πληροφορίες των οχημάτων τους.

Μέσω του myAuto, ο οδηγός μπορεί να ενημερωθεί για τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, αν το όχημα είναι σε κίνηση/ακινησία ή έχει κλαπεί, τα στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και τα στοιχεία ασφάλισης.

Ενημέρωση, επίσης, προσφέρεται και για το ΚΤΕΟ, και ειδικότερα για το πότε το αυτοκίνητό μας υποβλήθηκε για τελευταία φορά σε τεχνικό έλεγχο, ενώ αναφέρεται και η ημερομηνία του επόμενου τεχνικού ελέγχου.

Το κόστος της νέας ταυτότητας – πότε λήγουν οι παλιές

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι μόλις πλησιάζει η ώρα του επόμενου τεχνικού ελέγχου, αποστέλλεται μήνυμα υπενθύμισης στο κινητό του ιδιοκτήτη, ώστε να περάσει την πόρτα του ΚΤΕΟ έγκαιρα και να αποφύγει το πρόστιμο που επισύρει η εκπρόθεσμη προσκόμιση του οχήματος.

Πρόκειται για ένα μήνυμα που έχουν ήδη λάβει αρκετοί οδηγοί λίγες μέρες προτού συμπληρωθούν 2 χρόνια από την τελευταία φορά που πέρασαν το όχημά τους από ΚΤΕΟ, βοηθώντας τους να προγραμματίσουν τον επόμενο τεχνικό έλεγχο. Φυσικά, αντίστοιχο μήνυμα θα λάβουν και οι οδηγοί που το ΚΤΕΟ του οχήματός τους πλησιάζει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να συμπεριληφθούν οι χρήσιμες πληροφορίες του myAuto στο ψηφιακό πορτοφόλι gov.gr Wallet, ο χρήστης πρέπει πρώτα να έχει «κατεβάσει» στο κινητό του τηλέφωνο το τελευταίο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ανακαλύψατε τον τροχό για χάρη του φακελωματος; Οι εταιρείες κτεο που έχουμε περάσει πάντα μας ενημερώνουν πριν λήξει η ημερομηνία με γραπτό μήνυμα και μέιλ. Δεν το έκανε η μαγική εφαρμογή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.