Ευχάριστα νέα για όλους τους χρήστες του Messenger, καθώς πλέον, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, θα έχετε πρόσβαση στην end to end κρυπτογράφηση σε όλες τις κλήσεις και τις συνομιλίες σας.

Η εν λόγω λειτουργία στην πραγματικότητα έκανε το ντεμπούτο της, πριν από μερικά χρόνια σε ορισμένους χρήστες, αλλά πλέον όλοι οι χρήστες της υπηρεσίας, θα μπορούν να κρυπτογραφούν τις συνομιλίες τους όταν χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Meta.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό:  Μπορείτε να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω σε μια υπάρχουσα συνομιλία για να εισέλθετε στη λειτουργία vanish mode, έτσι ώστε όλα τα μηνύματά σας να διαγράφονται όταν κλείνει το παράθυρο συνομιλίας. Υπάρχει επίσης η επιλογή Secret Conversations, η οποία χρησιμοποιείται κάνοντας κλικ στο λουκέτο όταν δημιουργείτε μια νέα συνομιλία.

Όσον αφορά τώρα το τι κάνει η κρυπτογράφηση. Εν ολίγοις σημαίνει ότι μόνο εσείς και το άτομο με το οποίο συνομιλείτε θα μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο των μηνυμάτων σας.

Επιπλέον, η Meta ανακοίνωσε ορισμένα νέα χαρακτηριστικά για τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες, όπως για παράδειγμα, όταν κάποιος τραβήξει ένα screenshot της οθόνης μιας κρυπτογραφημένης συνομιλίας, θα λάβετε μια ειδοποίηση. Φυσικά, δεν θα μπορείτε να τους σταματήσετε, αλλά τουλάχιστον θα ξέρετε ότι συμβαίνει. Μπορείτε επίσης να στέλνετε GIF, αυτοκόλλητα και αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.