Στις παλαιότερες ημέρες των Android smartphones, υπήρχαν περισσότερα από τρία navigation keys. Ορισμένες συσκευές είχαν δηλαδή ένα dedicated search key, ενώ οι περισσότερες είχαν ένα menu button που επιτελούσε τον ρόλο ενός system wide πλήκτρου δεξί κλικ. Ωστόσο είχε παραμεληθεί – εγκαταλειφθεί εδώ και αρκετά χρόνια και πλέον συνταξιοδοτείται οριστικά με το Android 10.

Τεχνικά, το menu button είχε παραμεληθεί από την εποχή του Android 3.0 Honeycomb, όταν η Google εισήγαγε το ActionBar feature για τους developers. Ωστόσο το navbar menu icon συνέχιζε να εμφανίζεται σε εφαρμογές που είχαν ως target το Android 2.3 Gingerbread.

Ένα bug report που υποβλήθηκε πριν από μερικούς μήνες για το Android 10, κάποιος σημείωνε ότι το menu button δεν εμφανιζόταν πλέον για κάποια apps. Η Google έκλεισε το bug report σημειώνοντας ότι πρόκειται για feature και όχι για bug καθώς τα APIs είχαν παραμεληθεί εδώ και αρκετές εκδόσεις του Android. 9 χρόνια δηλαδή χρειάστηκαν για να εγκαταληφθεί οριστικά. Η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει έναν μικρό αριθμό εφαρμογών και παιχνιδιών που δεν έχουν ενημερωθεί για να το μετακινήσουν εντός εφαρμογής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.