Skip to content

Το μεγαλύτερο λάθος με το Gov.gr Wallet που κάνουν οι περισσότεροι

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
διαδικασία επίδειξης Gov.gr Wallet

Το gov.gr wallet ήρθε να αποτελέσει ένα ψηφιακό πορτοφόλι στο οποίο να μπορούμε να έχουμε εύκολη πρόσβαση στα έγγραφά μας, όπως για παράδειγμα, στη ταυτότητα, στο δίπλωμα οδήγησης στις κάρτες ανεργίας, καταργώντας ουσιαστικά την ανάγκη να έχουμε μαζί μας σε φυσική μορφή τα έγγραφα αυτά.  Βέβαια αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.

Αλλά ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει και το κάνουν πολλοί είναι ότι προσπαθούν να εμφανίσουν screenshots από το Gov.gr Wallet και να τα χρησιμοποιήσουν στη ταυτοποίησή τους. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν πρόκειται ποτέ να περάσει και να το δεχτεί ο υπάλληλος που θα κληθεί να πιστοποιήσει τη ταυτότητά σου, ενώ θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το ίδιο ισχύει και για το internet.

Πως η Cosmote μείωσε τον εξοπλισμό του Cosmote 5G Wi-Fi

Πολλοί προσπαθούν να ταυτοποιηθούν απομακρυσμένα με το Google Wallet. Το Google Wallet δεν πρόκειται να περάσει σε εξ αποστάσεως ταυτοποίηση μέσω internet:

  • Τα screenshots του Gov.gr Wallet δεν γίνονται δεκτά απομακρυσμένα
  • Δεν μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως ταυτοποίηση με το ψηφιακό πορτοφόλι

Τι ισχύει για Google Wallet και Apple Pay

Έχουμε δοκιμάσει και μπορούν να εγγραφούν στο Google Wallet έγγραφα από το ψηφιακό πορτοφόλι του Gov.gr Wallet αλλά επισήμως από το κράτος δεν υποστηρίζεται.

Μπορώ να προσθέσω τα ψηφιακά έγγραφά μου από το Gov.gr Wallet και σε άλλες εφαρμογές Wallet;

Ναι, μπορείτε να προσθέσετε τα ψηφιακά έγγραφά σας σε άλλες εφαρμογές Wallet, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας. Αν χρησιμοποιείτε συσκευή iOS, μπορείτε να τα προσθέσετε στο Wallet της συσκευής σας. Αν χρησιμοποιείτε συσκευή Android, μπορείτε να επιλέξετε μία εφαρμογή Wallet από το PlayStore, εκτός από την εφαρμογή Google Wallet. Για να προσθέσετε ένα έγγραφο από το Gov.gr Wallet στην εφαρμογή που χρησιμοποιείτε, απλά επιλέξτε “Προσθήκη στο Wallet” από την εφαρμογή Gov.gr Wallet.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.