Η Apple σήμερα πραγματοποίησε το WWDC Special Event Keynote και παρουσίασε τα πάντα εκτός από συσκευές. Είδαμε τα iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14, watchOS 7, και φυσικά το macOS Big Sur.

Η νέα έκδοση του λειτουργικού της Apple για υπολογιστές φέρνει επανασχεδιασμό στο UI που πλέον έχει αρκετά iOS style, πολλά κουμπιά που γίνονται άχρωμα ή τονίζονται όταν περνάς το ποντίκι από πάνω, πολλή περισσότερη διαφάνεια στην έκταση του OS, και τα εικονίδια των εφαρμογών στη Dock μοιάζουν με αυτά του iOS.

Επίσης, το macOS Big Sur φέρνει, για πρώτη φορά, το Control Center στην επιφάνεια εργασίας που προσφέρει άμεση πρόσβαση στη φωτεινότητα και άλλα toggles. Το Notification Center συμβαδίζει πλέον με την iOS έκδοση, έχει ομαδοποίηση και πλούσια διεπαφή.Το σύστημα τον widget του iOS 14 είναι διαθέσιμο και στη νέα έκδοση του macOS.

Αναβαθμίσεις έχουμε και στο Messages για Mac. Η εφαρμογή απέκτησε εργαλείο επιλογής φωτογραφιών και Memoji. Στους Χάρτες έγινε γενικός εκσυγχρονισμός και πλέον μοιράζεται την ίδια codebase με το iOS. Νέες δυνατότητες έχουμε και στο Mac Catalyst – προσαρμογή της κύριας οθόνης, αναβαθμισμένα στοιχεία ελέγχου, και άλλα – οι οποίες θα βοηθήσουν τις σχετικές εφαρμογές να ενσωματώνονται καλύτερα στην πλατφόρμα.

macos big sur

Με το macOS Big Sur η Apple εφαρμόζει μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις που έχει κάνει ποτέ στον Safari. Μερικές σημαντικές αλλαγές είναι η νέα λειτουργικότητα του iCloud Keychain, οι ενημερώσεις για τις επεκτάσεις εφαρμογών, και διάφορες βελτιώσεις στις ρυθμίσεις απορρήτου. Επιπλέον, έχουμε το προσαρμοσμένο φόντο στην αρχική σελίδα, νέο ενσωματωμένο σύστημα μετάφρασης, και νέες δυνατότητες διαχείρισης των καρτελών. Τέλος, υπάρχει υποστήριξη για τη νέα υπηρεσία μετάφρασης της Apple.

Η αναβάθμιση στο macOS Big Sur θα είναι διαθέσιμη στις Mac συσκευές το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.