Η Samsung παρουσίασε την πιο πρόσφατη λύση μνήμης που χαρακτηρίζει ως LPDDR5 UFS-based πακέτο πολλαπλών chip ή uMCP. Η επαναστατική λύση της εταιρείας ενσωματώνει LPDDR5 RAM και UFS 3.1 NAND flash σε ένα μόνο chip, το οποίο υπόσχεται να προσφέρει κορυφαία απόδοση σε ένα smartphone με mid-range chipset.

Το LPDDR5 uMCP της Samsung θα επιτρέψει στους καταναλωτές να «απολαύσουν streaming, gaming, και εμπειρίες μικτής πραγματικότητας ακόμη και σε συσκευές χαμηλών επιδόσεων», δήλωσε ο Young-soo Sohn, αντιπρόεδρος της ομάδας προγραμματισμού προϊόντων μνήμης της νοτιοκορεάτικης εταιρείας.

Επιπλέον το chip θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να κάνουν τα τηλέφωνα τους φθηνότερα και ταχύτερα λόγω της απλοποιημένης εσωτερικής αρχιτεκτονικής. Η Samsung ανέφερε αύξηση 50% στην απόδοση DRAM – από 17GB/s σε 25GB/s, ενώ η απόδοση NAND flash διπλασιάζεται από 1.5GB/s σε 3GB/s, σε σύγκριση με την αποθήκευση UFS 2.2 που βασίζεται σε LPDDR4H.

Το LPDDR5 uMCP θα είναι μόνο 11,5 x 13 χιλιοστά και θα απελευθερώνει χώρο στο εσωτερικό των συσκευών. Η εταιρεία θα μπορεί να προσαρμόζει το μέγεθος των μνημών, με βάση τις απαιτήσεις του κατασκευαστή – το DRAM μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 6GB έως 12GB, ενώ ο χώρος αποθήκευσης θα κυμαίνεται από 128GB έως 512GB.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές με αρκετούς κατασκευαστές smartphone και η Samsung αναμένει τα πρώτα τηλέφωνα να κυκλοφορήσουν αυτόν τον μήνα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.