Ο Bill Gates ξεκίνησε την Microsoft το 1975 μαζί με τον Paul Allen και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Δεν γίνεσαι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και χτίζεις μια αυτοκρατορία τρισεκατομμυρίων δολαρίων χωρίς να πάρεις κάποιες σημαντικές αποφάσεις στο πέρασμα του χρόνου.Σε ένα event που διεξήγαξε η Village Global, ο Gates επισημαίνει ότι υπάρχει ένα πράγμα που τον ενοχλεί ως σήμερα και είναι ότι επέτρεψε την Google να αναπτύξει το Android.

Ο Gates βάζει μια τιμή της τάξης των 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Android και παραδέχεται ότι έκανε ένα πολύ σημαντικό λάθος. Εξάλλου, τα Windows Mobile έτρεχαν σε smartphones για χρόνια πριν το Android αναπτυχθεί. Και η αντίδραση από τον τότε CEO της Microsoft, τον Steve Ballmer στην αποκάλυψη του iPhone αποκαλύπτει περίτρανα πως η Microsoft έχασε μια χρυσή ευκαιρία. Ο Ballmer είχε αναφέρει τότε ότι το iPhone δεν θα έβρισκε απήχηση στους business χρήστες επειδή δεν έχει ένα πληκτρολόγιο. Έχουμε την στρατηγική μας, έχουμε υπέροχες Windows Mobile συσκευές, τόνισε ο ίδιος το 2007, λίγο μετά την παρουσίαση του touchscreen handset της Apple. Αν και η Microsoft είδε το iPhone σαν μια μάταιη προσπάθεια που έπρεπε ο κόσμος να πληκτρολογεί πάνω σε οθόνη αφής, η ομάδα του Andi Rubin, εντός της Google έκαναν στροφή 180 μοιρών και άλλαξαν το Android σε ένα λειτουργικό για τηλέφωνα με οθόνες αφής. Ο Ballmer τελικά παραδέχθηκε το λάθος του τον Νοέμβριο του 2016.

Τα Windows Phone έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους τον Ιανουάριο του 2010 για να αντικαταστήσουν τα Windows Mobile και χρησιμοποιήθηκαν στο εσωτερικό της σειράς Nokia Lumia. Δυστυχώς όμως οι developers δεν το υποστήριξαν , δηλαδή δεν δημιούργησαν εφαρμογές για να υποστηρίξουν την πλατφόρμα και έτσι οι χρήστες έπρεπε να παραμείνουν στο iOS ή στο Android. Η Microsoft έκανε ακόμη μια προσπάθεια, εξαγοράζοντας το τμήμα φορητών συσκευών της Nokia το 2013 έναντι του ποσού των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς όμως κάποια αποτελέσματα. Τελικά, φθάσαμε στο αναπόφευκτο, με την Microsoft να ανακοινώνει ότι σταματά η υποστήριξη του Windows 10 Mobile στις 10 Δεκεμβρίου φέτος και κάλεσε τους χρήστες να πραγματοποιήσουν την μετάβαση στο iOS ή στο Android.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και μείναμε εμείς με τις εξής επιλογές : να παλεύουμε το απάλευτο ντροιντ που χρειάστηκε μια πενταετία να φτάσει τη λειτουργικότητα του Symbian, και που ποτέ μα ποτέ δεν θα καταφέρει να προσφέρει εμπειρία χρήσης σαν τα iPhone και τα Windows Phone ή να πρέπει να σκαμε 1-2 μηνιάτικα για να ψωνίσουμε μηλοτηλεφωνα που ναι μεν έχουν καλή εμπειρία χρήσης αλλά οι περιορισμοί τους είναι επιεικώς απαράδεκτοι.
    Οι developers αποφάσισαν ότι τα αιωρούμενα εικονίδια σε σταθερό background (καλώς ήρθες 1990) και τα άπειρα κλικ για να φτάσεις σε ένα μενού, είναι καλύτερα γιατί… απλά δεν είναι Microsoft! Για όνομα με όλους τους αμπαλους πια-στην υγεία του Μπάμπη του Σουγιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.