Μια νέα τεχνολογία face recognition έρχεται στα smartphones της Sony στο τέλος του 2019, με τον επικεφαλή του τμήματος αισθητήρων της Sony να αναφέρει ότι η εταιρεία θα αυξήσει τη μαζική παραγωγή νέων 3D αισθητήρων.

Αν και υπάρχουν πολλαπλές χρήσης της νέας γενιάς 3D καμερών, η πιο εκπληκτική τους χρήση είναι ότι θα επιτρέψει Face recognition το οποίο θα είναι πιο ακριβές και πιο αξιόπιστο από το 3D scan στο οποίο προβαίνει η Apple με το Face ID. Συστήματα σαν το Face ID, και που η Huawei και η Xiaomi χρησιμοποιούν, βασίζεται στο να ρίχνει στο πρόσωπο του χρήστη αόρατο φως για να υπολογίσει τις λεπτομέρειες του προσώπου. Ωστόσο η λύση των 3D καμερών βασίζεται σε παλμικό laser και θα λειτουργεί με έναν τρόπο παρόμοιο που οι νυχτερίδες προβαίνουν σε ηχοεντοπισμό. Η μέθοδος της Sοny θα δημιουργεί ένα πιο λεπτομερές μοντέλο του προσώπου του χρήστη, πολύ πιο ακριβές.

Sony Xperia XZ4: Πανίσχυρο με Snapdragon 855 και 395.721 σκορ στο AnTuTu

Η αλήθεια είναι ότι η Sony έχει πάρει σοβαρά το όλο θέμα. Μάλιστα, έχει αφιερώσει και ένα ολόκληρο site σε αυτόν τον τομέα, όπου αναζητά τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογία και πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε πολλά περισσότερα αντικείμενα από τα smartphones.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.