Η Apple πετυχαίνει τα υψηλότερα κέρδη στη βιομηχανία εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά ένα BOM (Bill of material- κόστος υλικού) report δείχνει ότι κάποια υλικά από τα πρόσφατα flagship smartphones από την Samsung και Huawei, κοστίζουν περισσότερο από την Apple.

Σύμφωνα με το report, η κάμερα στα τελευταία και πιο πρόσφατα flagship smartphones της Apple, τα iPhone XS και XS Max κοστίζει 34.50 δολάρια ανά συσκευή, ενώ το σύστημα κάμερας στα Samsung Galaxy S10 44 δολάρια ανά συσκευή και στο Huawei P30 Pro, το κόστος αγγίζει τα 56 δολάρια και περιλαμβάνει το κόστος και των τεσσάρων οπίσθιων καμερών μαζί με το νέο periscope σύστημα και τη μπροστινή κάμερα.

Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι οι υπολογισμοί αυτοί των τιμών δεν δίνουν την πλήρη εικόνα. Η πραγματική μαγεία της κάμερας ενός αληθινού smartphone εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το software και τους αλγόριθμους επεξεργασίας και υπάρχουν ομάδες ολόκληρες πίσω από κάθε εταιρεία και φυσικά αυτά τα κόστη δεν αντανακλώνται στους παραπάνω υπολογισμούς.

Και τέλος, έχεις και εταιρείες σαν την Google με τα Pixel 3 smartphones που έχουν μόνο μια κάμερα στο πίσω μέρος, αλλά και πάλι μπορούν να προβούν στη λήψη εκπληκτικών φωτογραφιών, χάρη στο εξαιρετικό software processing. Από την άλλη όμως, όταν συγκρίνεις το κόστος των AMOLED οθονών σε αυτά τα τρία τηλέφωνα, βλέπεις ότι το Huawei P30 Pro έχει μια πιο φθηνή οθόνη. Αν και η οθόνη στα τελευταία και πιο πρόσφατα iPhone κοστίζει 120 δολάρια, η οθόνη του P30 Pro κοστίζει 110 δολάρια. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι η Super AMOLED οθόνη των Galaxy S10+ είναι η πιο ακριβή στα 125 δολάρια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.