Αρκετή σύγχυση έχει προκαλέσει μια εικόνα που λήφθηκε από διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA που φαίνεται να παρουσιάζει μια άλλη γη. Και όμως δεν συμβαίνει αυτό. Στην ουσία αποτελεί μια φωτογραφία με το Φεγγάρι του Κρόνου.

Πρόκειται για τον Τιτάνα, μια φωτογραφία από το μεγαλύτερο Φεγγάρι του Κρόνου που βρίσκεται πολύ μακριά από εμάς. Η θολωμένη εικόνα δείχνει τον δορυφόρο του Κρόνου να μοιάζει πάρα πολύ με τη Γη και έχει καθηλώσει ουσιαστικά όλο το internet. Ωστόσο δεν είναι μια άλλη Γη, αλλά ένας πλανήτης που μοιράζεται πάρα πολλές ομοιότητες με τον δικό μας.

Ένα ακόμα βήμα για την ανακάλυψη της αρχής της ζωής στο Σύμπαν

Το James Webb μπόρεσε να λάβει αυτή την εκπληκτική φωτογραφία, που βλέπετε μέσα στο άρθρο μας, δίνοντας την καλύτερη ματιά στον Τιτάνα, έστω και αν αυτή είναι απίστευτα θολή. Η NASA αναφέρει:

Ο Τιτάνας είναι μοναδικός στο ηλιακό σύστημα. Είναι το μόνο πλανητικό σώμα εκτός από τη Γη που έχει ποτάμια, λίμνες και θάλασσες. Αντί για νερό, αποτελούνται από «υδρογονάνθρακες», μόρια όπως το αιθάνιο και το μεθάνιο.

Τα δύο σύννεφα που είδε το James Webb επιβεβαιώνουν τις μακροχρόνιες προβλέψεις ότι τα σύννεφα σχηματίζονται στο βόρειο ημισφαίριο κατά τη διάρκεια του ύστερου καλοκαιριού του Τιτάνα, όταν ο Ήλιος θερμαίνει την επιφάνειά του.  

φωτογραφία Φεγγάρι Κρόνου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.