Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γοητεία από τις εν λόγω φωτογραφίες σπειροειδών γαλαξιών. Οι φωτογραφίες, τους απεικονίζουν να είναι γεμάτοι αστέρια, ενώ στα κέντρα τους μπορεί να υπάρχουν παλιά σμήνη αστέρων και μερικές φορές ενεργές υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες. Μόνο το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA μπορεί να αποδώσει εξαιρετικά λεπτομερείς σκηνές κοντινών γαλαξιών και ένα σύνολο τέτοιων εικόνων δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

nasa

Όπως αναφέρει η NASA στην επίσημη ιστοσελίδα της, οι εικόνες αυτές του James Webb αποτελούν μέρος ενός μεγάλου, μακροχρόνιου προγράμματος, του Physics at High Angular resolution in Nearby GalaxieS (PHANGS), το οποίο υποστηρίζεται από περισσότερους από 150 αστρονόμους παγκοσμίως.

Οι νέες εικόνες του Webb είναι εξαιρετικές, δήλωσε η Janice Lee, από το Space Telescope Science Institute στη Βαλτιμόρη. Είναι εντυπωσιακές ακόμη και για τους ερευνητές που μελετούν τους ίδιους γαλαξίες εδώ και δεκαετίες. Οι φυσαλίδες και τα νημάτια αναλύονται στις μικρότερες κλίμακες που έχουν παρατηρηθεί ποτέ και παρουσιάζουν τη δική τους ιστορία για τον κύκλο του σχηματισμού των άστρων.

Όλες οι 19 φωτογραφίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA

Κάντε κλικ για μεγαλύτερη ανάλυση

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.