Για μία ακόμα φορά, η Samsung κατάφερε να ξεπεράσει σε αποστολές smartphone την Apple. Το τρίμηνο Ιούλιος – Σεπτέμβριος του 2023, η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια είχε το 20% της παγκόσμιας αγοράς smartphone, αφήνοντας την αμερικανική εταιρεία στη δεύτερη θέση με μερίδιο 17%. Τρίτη είναι η Xiaomi με 14% μερίδιο.

Τα παραπάνω ισχύουν σύμφωνα με την έρευνα αγοράς της Canalys, τα αποτελέσματα της οποίας συμφωνούν με αυτά ερευνών από άλλες εταιρείες αναλύσεων. Ωστόσο, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά όταν εξετάζουμε την κίνηση της αγοράς σε επίπεδο μοντέλων. Μάλιστα, τα αποτελέσματα δημιουργούν εντύπωση ακόμα και μεταξύ των μοντέλων της ίδιας εταιρείας.

iPhone 14 Samsung Xiaomi Πωλήσεις

Η Counterpoint Research αναφέρει ότι τα iPhone παραμένουν τα πιο δημοφιλή smartphone στον κόσμο, με τις συσκευές της Samsung να ακολουθούν, και την ομοιομορφία στη δεκάδα να “χαλάει” μόνο ένα μοντέλο της Xiaomi και μάλιστα ένα πολύ οικονομικό Redmi.

Το τρίτο τρίμηνο του 2023, το κορυφαίο σε πωλήσεις smartphone ήταν το iPhone 14, σημειώνοντας ένα σερί τριών τριμήνων που πιθανώς θα σπάσει χάρη στην κυκλοφορία των iPhone 15. Ακολουθούν τα iPhone 14 Pro Max, 14 Pro, και το παλιό καλό 13, όλα στην ίδια θέση σε επίπεδο πωλήσεων καθόλη τη διάρκεια του έτους.

iPhone 14 Samsung Xiaomi Πωλήσεις

Κάποιοι θα περίμεναν ότι στη δεκάδα θα είναι τα κορυφαία Galaxy S23, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τις καλύτερες πωλήσεις τις έκαναν τα ταπεινά Samsung Galaxy A14, A14 5G, A54, A04e, και A34, τα οποία άλλαξαν θέσεις μεταξύ τους. Όσον αφορά το Redmi μοντέλο, αυτό είναι το 12C και από την 11η θέση των Q2 2023 ανέβηκε στην 9η θέση το Q3 2023.

Προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι το Q1 και Q2 του 2023 βρισκόταν στη δεκάδα το Samsung Galaxy S23 Ultra, αλλά εξαφανίστηκε το Q3 του 2023. Η πτώση στις πωλήσεις είναι αναμενόμενη, αλλά το να χαθεί από τη δεκάδα το χαρακτηρίζεις τουλάχιστον ενδιαφέρον. Ποιος ξέρει, ίσως η Samsung επιστρέφει με το Galaxy S23 FE το Q4 του 2023.

iPhone 14 Samsung Xiaomi Πωλήσεις

Samsung Galaxy A25 5G: Μάθαμε τα πάντα από επίσημο προωθητικό υλικό

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.