Skip to content

Το iOS πιο επιρρεπές σε επιθέσεις από το Android αποκαλύπτουν οι αναλυτές!

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
ios επιθέσεις

Αναλυτές προχώρησαν σε μια μαζική ανάλυση εκατομμυρίων συσκευών και βρήκαν πως το iOS είναι πιο επιρρεπές σε κακόβουλες επιθέσεις σε σχέση με το Android. Αν και το κοινό πιστεύει πως απολαμβάνει το πιο ασφαλές λειτουργικό, η αλήθεια απέχει αρκετά από αυτό.

Η έκθεση αποκαλύπτει πως το 19% των εταιρικών συσκευών iOS έχει πέσει θύμα τουλάχιστον μιας επίθεσης phishing σε σχέση με το 10.9% των εταιρικών συσκευών με Android. Ενώ οι περισσότερες επιθέσεις phishing στο iOS παραμένουν απλές προσπάθειες μέσω email, η απειλή ηλεκτρονικού ψαρέματος αυξάνεται καθώς όλο και περισσότεροι εισβολείς επιλέγουν πιο έξυπνους τρόπους κλοπής δεδομένων.

Μάλιστα, αναμένεται πως με την τεχνητή νοημοσύνη, οι επιθέσεις phishing θα γίνουν αρκετά πιο πολύπλοκες, ενώ θα δούμε και αύξηση στον ρυθμό των επιθέσεων, με 100 φορές περισσότερες επιθέσεις από ότι σήμερα. Άτομα που δεν είναι τόσο έμπειρα στην τεχνολογία θα είναι τα βασικότερα θύματα αυτών των επιθέσεων.

Περιέργως, αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος που τα προϊόντα της Apple είναι λιγότερο ασφαλή από ό,τι πιστεύεται ευρέως. Αν και ο μεγαλύτερος αριθμός προσπαθειών phishing δεν αποτελεί ένδειξη της ασφάλειας του λειτουργικού συστήματος, το γεγονός ότι η Apple μπορεί να προδώσει το απόρρητό σας είναι. Η Apple βρίσκεται στην κορυφή των εταιρειών που παραδίδουν δεδομένα χρηστών στις αρχές. Άλλωστε, κάτι τέτοιο είχε πει και ο Snowden, πως όλοι οι χρήστες iPhone παρακολουθούνται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Όλα αλλάζουν από αύριο στους φορτιστές όλων των συσκευών

Θα περίμενε κανείς πως η Apple με ένα τόσο κλειστό οικοσύστημα θα ήταν η πιο ασφαλής εταιρία, όμως τώρα που λόγω E.E. οι χρήστες θα μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές από πηγές τρίτων, πιθανότατα θα δούμε και αύξηση των επιθέσεων. Γενικότερα δεν είναι τόσο δύσκολο να προστατευτεί κάπως, όμως η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού έχει πλήρη άγνοια για θέματα τεχνολογίας. Αυτό εν έτη 2025 είναι τραγικό, όταν όλοι μας κάνουμε τα πάντα από το κινητό μας, από τις πληρωμές μας μέχρι τις συναλλαγές μας με την εφορία και το κράτος.

Η Google έχει λάβει μέτρα κατά του Phishing, με το Gmail να αναγνωρίζει επιτυχώς αρκετά από αυτά τα μηνύματα. Βέβαια, πάντα κάτι θα περάσει τα μέτρα ασφαλείας, οπότε ο χρήστης είναι το βασικότερο οχυρό κατά των επιθέσεων.

Πηγή: Lookout

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.