Η Apple διέθεσε τη δεύτερη beta του iOS 17.3, εχθές, και την απέσυρε σε χρόνο ρεκόρ. Ο λόγος; Αρκετοί ανέφεραν ότι μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης τα iPhone γίνονταν brick. Μάλιστα, χρήστες δημοσίευσαν εικόνες στο Twitter δείχνοντας τα τηλέφωνα τους να έχουν πέσει σε boot loop.

https://twitter.com/BrandonButch/status/1742628347002204350

Φαίνεται ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στα μοντέλα της σειράς iPhone 12, και όλα τα νεότερα μοντέλα έως τα iPhone 15. Η Apple αντέδρασε άμεσα και απέσυρε την ενημέρωση αναφέροντας τα εξής:

Το iOS και το iPadOS 17.3 beta 2 αποσύρθηκαν προσωρινά λόγω ενός προβλήματος που εμπόδισε την εκκίνηση ενός μικρού αριθμού συσκευών. Εάν η συσκευή σας βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, μπορείτε να την ανακτήσετε εισερχόμενοι σε λειτουργία ανάκτησης και επαναφέροντας μια προηγούμενη έκδοση του iOS.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, η λύση είναι απλή. Αν έχεις πέσει θύμα του bricking από το iOS 17.3 beta 2 μπορείς να επαναφέρεις το iPhone σου σε κανονική λειτουργία με επαναφορά σε προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού, το iOS 17.3 beta 1 ή το iOS 17.2.1. Ωστόσο, θα πρέπει να πάρεις backup της προηγούμενης έκδοσης για να μπορέσεις να επαναφέρεις τα δεδομένα σου.

Τέλος, το πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει από το Back Tap που επιτρέπει στους χρήστες iPhone να εκτελούν διάφορες ενέργειες με πάτημα στην πλάτη της συσκευής. Οι αναφορές δείχνουν ότι όσοι έχουν ανενεργό το Back Tap είδαν τα iPadOS τους να πέφτουν σε boot loop, ενώ εκείνοι που το έχουν ενεργό επιβεβαιώνουν ότι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα με το iOS 17.3 beta 2.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.