Το iOS 11.4 update το οποίο βρίσκεται σε beta testing αυτή την περίοδο, εισάγει ένα νέο USB Restricted Mode, το οποίο απενεργοποιεί την πρόσβαση στη θύρα Lightning της συσκευής σας, αν αυτή δεν έχει ξεκλειδωθεί κατά την περίοδο αυτή. Η λειτουργία του USB Restricted Mode περιγράφθηκε λεπτομερώς σήμερα από την Elcomsoft, αφού κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι το feature είναι όντως ενεργοποιημένο. Σύμφωνα με αυτήν, μετά την αναβάθμιση ενός iPhone ή iPad στο iOS 11.4 και το οποίο δεν έχει ξεκλειδωθεί ή συνδεθεί σε έναν paired υπολογιστή για επτά ημέρες με τη χρήση passcode, η θύρα Lightning δεν μπορεί να παρέχει πρόσβαση πλέον στα δεδομένα και απλά μπορεί να φορτίσει το smartphone.

Στις δοκιμές μας καταφέραμε να επιβεβαιώσουμε ότι το USB κλειδώνει, μετά από επτά ημέρες παραμονής της συσκευής σε idle mode. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, δεν προσπαθήσαμε να ξεκλειδώσουμε τη συσκευή με το Touch ID, ή να την συνδέσουμε σε μια paired USB συσκευή. Μετά από τις επτά ημέρες, η θύρα Lightning μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για φόρτιση. 

Η Apple σε έγγραφο υποστηρίζει ότι ενσωματώνει αυτό το feature για λόγους ασφαλείας των iPhones και των iPads. Στην ουσία, κάποιος που δεν του ανήκει το iPhone, θα έχει στη διάθεσή του 7 ημέρες μόνο για να προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα της συσκευής, μετά την πάροδο της οποίας, δεν θα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αφού δεν έχει χρησιμοποιηθεί το passcode για το ξεκλείδωμά της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.