Από την άφιξή του στον Κόκκινο Πλανήτη μαζί με το Perseverance, το ελικόπτερο Ingenuity συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ειδικότερα, έχει αποδείξει ότι η πτήση είναι δυνατή σε έναν άλλο πλανήτη, ενώ αρχικά έχει σχεδιαστεί μόνο για να ολοκληρώσει μόλις πέντε πτήσεις. Τώρα φθάνει την 70η, σημειώνοντας ακόμη περισσότερα ρεκόρ καθώς προχωρά.

Ingenuity NASA

Σε αυτήν την τελευταία του πτήση, το ελικόπτερο του Άρη διένυσε περισσότερα από 260 μέτρα σε 132 δευτερόλεπτα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Κόκκινο Πλανήτη, το Ingenuity λειτούργησε ως παρατηρητής για το Perseverance και επέζησε από διάφορες κακουχίες στην επιφάνεια του Άρη, ενώ διέσχισε μάλιστα και με άλματα τον κοσμικό μας γείτονα.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι αυτές οι πιο αραιές ατμόσφαιρες καθιστούν πολύ πιο δύσκολη την πτήση από ό,τι εδώ στη Γη. Ως εκ τούτου, η εκμάθηση του τρόπου πλοήγησης σε αυτές τις ατμόσφαιρες μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη για τη μελλοντική ανάπτυξη διαστημοπλοίων, ειδικά αν έχουμε ελπίδες κάποια στιγμή να κατοικήσουμε στον Άρη ή το Φεγγάρι. Δεν γνωρίζουμε πόσο θα συνεχίσει να πετά, αν κρίνεις ότι σχεδιάστηκε για μόλις 5 πτήσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.