Το 2016, ο γρήγορα αναπτυσσόμενος smartphone κατασκευαστής, η Huawei και η θρυλική εταιρεία Leica ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βελτιώσουν την φωτογραφία των smartphones. Λίγο αργότερα, το Huawei P9 και Huawei P9 Plus έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους. Η ιστορία, σύμφωνα με το Gsmarena.com, ξεκινά πίσω στο 2013, όταν η Huawei είχε επικοινωνήσει με την Leica, αν και ο κατασκευαστής καμερών αρνήθηκε. Η Huawei επέμεινε και τελικά η Leica συμφώνησε. Γρήγορα, στελέχη και των δυο εταιρειών συνειδητοποίησαν ότι η συνεργασία θα είχε οφέλη και για τις δυο εταιρείες. Ήταν πιο εύκολο όμως στα λόγια παρά στις πράξεις.

Η Leica επέμεινε ότι οι μικροί πλαστικοί φακοί των συσκευών θα έπρεπε να περάσουν από την ίδια διαδικασία δοκιμών και να ικανοποιούν τα ίδια standards ποιότητας όπως οι γυάλινοι που χρησιμοποιούσε στις κάμερες. Μόλις 1 στα 10 lens modules μπορούσαν να περάσουν αυτά τα tests. Η συνεργασία από κοινού, τις έκανε να βρουν τελικά έναν τρόπο για την μαζική παραγωγή υψηλής ποιότητας φακών και τον Ιανουάριο του 2016, η Huawei έστειλε ένα prototype του P9 στην leica για να ξεκινήσουν οι δοκιμές.

Ωστόσο οι ειδικοί της Leica δεν ήταν χαρούμενοι με αυτό που είδαν. Το τηλέφωνο έπρεπε να αποκαλυφθεί τον Απρίλιο, επομένως δεν υπήρχε χρόνος. Εργάστηκαν για την παραμετροποίηση της κάμερας ώστε να παράγει φωτογραφίες που θα είχαν την υπογραφή της ποιότητας τη Leica. Τα Huawei P9 έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους, με δυο κάμερες, μια των 12MP στο πίσω μέρος και μια των 12MP monochrome (ένας Sony IMX286) χρησιμοποιήθηκε και για τις δυο κάμερες. Η τελευταία βελτίωνε την φωτογραφία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και παρήγαγε εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες.  Επιπλέον, η Leica ετοίμασε τρία Film modes – Standard, Vivid Color και Smooth color.

Οι δυο κάμερες και το Hybrid autofocus σύστημα, το οποίο περιελάμβανε Laser AF μπορούσε να παράγει bokeh effect.  Οι κάμερες συνεργάζονταν και στο σκοτάδι. Η Huawei επιπλέον ισχυριζόταν ότι ο συνδυασμός δεδομένων από τους δυο δημιουργούσε έναν αισθητήρα χρώματος με 1.76μm pixels. Το Galaxy S7 είχε 1.4μm pixels. Σημειώστε ότι η συνεργασία επεκτεινόταν μόνο στη στατική φωτογραφία, με την εγγραφή video να είναι στην ευθύνη της Huawei.

Οι κάμερες των Huawei P9 είχαν αντιμετωπίσει σκληρή κριτική όταν αναφορές ήθελαν τα camera modules να είχαν κατασκευαστεί από την Sunny Optical. Οι δυο εταιρείες σε δηλώσεις τους είχαν αναφέρει ότι εμπλέκονται στενά στη διαδικασία του design, από την κατασκευή των modules μέχρι το image processing και το camera UI. Στην τελική, δεν είχε σημασία, τα Huawei P9 ήταν εξαιρετικά για την εποχή τους.

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Η ιστορία, σύμφωνα με το Gsmarena.com, ξεκινά πίσω στο 2013, όταν η Huawei είχε επικοινωνήσει με την Leica, αν και ο κατασκευαστής καμερών αρνήθηκε.

      Όπως καταλάβατε, δεν είναι κλέψιμο, καθώς αναφέρεται μεσα στο κείμενο από την πρώτη στιγμή.
      προστέθηκε και στο τέλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.