Η Huawei επιστρέφει στην αγορά των smartphones με τη σειρά Mate 60, παρά τις προηγούμενες αναποδιές που προκάλεσαν οι ενέργειες των ΗΠΑ. Αυτή η ανάκαμψη αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στη χρήση του εγχώρια αναπτυγμένου chipset Kirin 9000S με δυνατότητες 5G, αναδεικνύοντας τις προσπάθειες της Huawei να μειώσει την εξάρτηση από τους προμηθευτές chip των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι προοπτικές ανάπτυξης της Huawei θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις λόγω πιθανών αλλαγών στην πολιτική των ΗΠΑ, όπως αυστηρότεροι έλεγχοι των εξαγωγών σε βασικό εξοπλισμό κατασκευής chip και AI chip.

Παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζει, η σειρά Mate 60 της Huawei παρουσιάζει ισχυρές πωλήσεις, εδραιώνοντας περαιτέρω την παρουσία της στην αγορά των smartphones. Ωστόσο, η αύξηση της ζήτησης οδήγησε σε υψηλότερες τιμές για κρίσιμα εξαρτήματα, ιδίως για τις μονάδες optical in-display fingerprint scanner που είναι απαραίτητες για τις συσκευές Mate 60. Οι τιμές αυτών των εξαρτημάτων έχουν σημειώσει αύξηση της τάξης του 15-30%. Βασικοί πάροχοι αυτών των στοιχείων για τη σειρά Mate 60 είναι οι Goodix, GigaDevice (Siliwei) και Weier Technology (Jihao Technology).

Τα Huawei P70, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το 2024, αναμένεται να διατηρήσει την τεχνολογία optical in-display fingerprint scanner που χρησιμοποιείται στη σειρά Mate 60, σύμφωνα με πηγές της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επιπλέον, ενδέχεται να διαθέτουν το chipset Kirin 9000S.

Η Huawei στοχεύει να διπλασιάσει τις εξαγωγές smartphone το 2024, στοχεύοντας σε 60 έως 70 εκατομμύρια μονάδες. Για να καλύψει τη ζήτηση, η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στην απόκτηση οπτικών μονάδων δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι οποίες έχουν δει αυξήσεις τιμών λόγω της υψηλής ζήτησης. Η Huawei φαίνεται να δημιουργεί ενεργά αποθέματα για την προετοιμασία της ομαλής εκτόξευσης και διανομής των flagship smartphone P70.

Η Huawei αντιμετώπισε προκλήσεις τον περασμένο μήνα λόγω των σταθερά μεγάλου όγκου παραγγελιών από συνεργάτες, οι οποίες έχουν καταπονήσει τη διαθεσιμότητα κρίσιμων εξαρτημάτων και έχουν διαταράξει τους ρυθμούς παραγωγής. Ωστόσο, η Huawei παραμένει προσηλωμένη στον φιλόδοξο στόχο της για την αποστολή 60-70 εκατομμυρίων smartphones το επόμενο έτος, με το P70 να αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη στρατηγική της εταιρείας. Επιπλέον, θα διακόψει τους δεσμούς με την Qualcomm και θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά τους εσωτερικούς επεξεργαστές Kirin για τα νέα μοντέλα της, αρχής γενομένης από το 2024.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.