Η Huawei έχει καταφέρει να διαθέσει ένα εκατομμύριο smartphone συσκευές με το δικό της OS, το οποίο αποκαλείται HongMeng OS. Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Rosenblatt Securities, οι συσκευές ετοιμάζονταν εδώ και καιρό για τη διεξαγωγή δοκιμών, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται αν πρόκειται για προϊόντα που μπορούν να γίνουν άμεσα διαθέσιμα στην αγορά, ή smartphones που χρησιμοποιούνται και βοηθούν στη διαδικασία του development. Το report αποκαλύπτει ότι το software είναι συμβατό με όλες τις ήδη υπάρχουσες Android εφαρμογές και έχει αυξημένες λειτουργίες ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα China Daily επικαλείται τον Richard Yu, τον CEO του consumer τμήματος, ο οποίος αναφέρει ότι το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας του θα γίνει διαθέσιμο αυτό το Φθινόπωρο ή την επόμενη άνοιξη το αργότερο. Έχει αναπτυχθεί για να μπορεί να εγκατασταθεί σε κινητά τηλέφωνα, computers, tablets, TVs, αυτοκίνητα και wearable gadgets. Αν και οι ΗΠΑ καθυστέρησαν το ban της Huawei για 90 ημέρες, φαίνεται ότι ο κινεζικός κατασκευαστής δεν έχει στα σχέδιά του να περιμένει την επίλυση της κατάστασης.

Η αλήθεια είναι ότι το HongMeng OS μοιάζει κάπως ασυνήθιστο και κινέζικο και ελπίζουμε η Huawei να βρει μια κατάλληλη εμπορική ονομασία κατά την προώθησή του στη Global αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.