Η ανακοίνωση των Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro θα λάβει χώρα αύριο στη Γερμανία. Η διάθεση των συσκευών θα ακολουθήσει λίγο αργότερα, αλλά ένα report του ιδιαίτερα έγκυρου LetsGoDigital το οποίο σαν techmaniacs.gr το παρακολουθούμε συχνά, αναφέρει ότι δεν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη.  Η Google είχε αποκαλύψει στα τέλη Αυγούστου ότι το Huawei Mate 30 Pro δεν θα μπορεί να κάνει το ντεμπούτο του με τα Youtube, Gmail, Play Store ή άλλα Google apps εξαιτίας του trade ban που οι ΗΠΑ επέβαλλαν. Η Huawei επιβεβαίωσε λίγο αργότερα, ότι κάτι τέτοιο ισχύει για όλα τα Huawei Mate 30 branded smartphones, όχι μόνο για την flagship Pro έκδοση.

Αυτό στη πράξη είναι ένα σοβαρό πλήγμα. Ναι θα υπάρχουν τρόποι να εγκαταστήσεις ο ίδιος τα Google apps,  αλλά είναι απίθανο η Huawei να μπορεί νόμιμα να το διαφημίζει. Και εξαιτίας αυτού, η εταιρεία έκανε κάποιες σημαντικές αλλαγές στα σχέδια λανσαρίσματος του smartphone. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα που επικαλείται αξιόπιστες πηγές τα Huawei mate 30, Mate 30 Pro, Mate 30 Lite και Mate 30 Porsche Design δεν θα είναι διαθέσιμα για αγορά σε αγορές που η Huawei ομαδοποιεί στην κατηγορία Centra Europe – Κεντρική Ευρώπη. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει χώρες στις οποίες σημειώνονται οι περισσότερες πωλήσεις Huawei συσκευών, όπως Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την Huawei, ελάχιστοι θα είναι εκείνοι οι χρήστες οι οποίοι θα πληρώσουν 1.000 ευρώ για smartphones χωρίς πρόσβαση στα Google apps.

Το Huawei Mate 30 Pro αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με μεγάλη οθόνη 6. 8 ιντσών τύπου waterfall OLED με μικρά bezels και εγκοπή. Στην εγκοπή θα περιλαμβάνονται μια κάμερα των 32MP selfie και μια wide angle, όπως και ένα 3D facial recognition σύστημα.  Στο πίσω μέρος, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα ριζικά ανανεωμένο σύστημα κάμερας, με μια κύρια των 40MP, μια των 40MP cine και έναν 8MP telephoto με υποστήριξη 3x zoom και έναν dedicated ToF αισθητήρα για βελτιωμένο bokeh effect. Φυσικά, δεν θα απουσιάζει ο Kirin 990, ενώ θα υπάρχει και ελάχιστη RAM 8GB και 128GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου.  Ωστόσο, εκδόσεις ως 512GB θα πρέπει να αναμένουμε. Τέλος, θα υπάρχει μπαταρία 4.500 mAh και 40W SuperCharge  και 27w ασύρματη φόρτιση.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Huawei από εδώ και στο εξής

Όπως έχουν αναφέρει προηγούμενα reports, η αδυναμία προεγκατάστασης Google apps ίσως την αναγκάσει να στραφεί στο Harmony OS. Αυτό ίσως σημαίνει, ότι τα Huawei P40 και Huawei P40 Pro θα είναι τα πρώτα flagship smartphones που θα καταφθάσουν με το Harmony OS. Εκτός από αυτό, η εξέλιξη σηματοδοτεί ένα μεγάλο πλήγμα για το τμήμα φορητών συσκευών της huawei. Το κινεζικό brand είχε προηγουμένως ανακοινώσει τα σχέδιά του να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παγκοσμίως μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2019  ή το πρώτο τρίμηνο του 2020 το αργότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.