Οι συσκευές Huawei τρέχουν πλέον το HarmonyOS. Από το ντεμπούτο του, το λογισμικό δέχεται αντιδράσεις από τα μέσα ενημέρωσης, ειδικά από όσα δεν δραστηριοποιούνται στην Κίνα. Το HarmonyOS επικρίνεται ως κλώνος του Android. Ωστόσο, η Huawei το αρνείται από την αρχή. Πρόσφατα, ο άνθρωπος πίσω από το λογισμικό επιβεβαίωσε εκ νέου ότι το HarmonyOS είναι κάτι διαφορετικό.

Ο Wang Chenglu λέει διορίστηκε Πρόεδρος του τμήματος λογισμικού της Huawei Consumer Business Group το 2014. Ένα χρόνο αργότερα, άρχισε να ηγείται μιας ομάδας για την ανάπτυξη του HarmonyOS, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Shenzhen Kaihong Digital Industry Development Co., Ltd., ο Wang Chenglu παρέδωσε μια κεντρική ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων της Κίνας 2022 στα τέλη Δεκεμβρίου.

Στην ομιλία του ανέφερε ότι το HarmonyOS δεν είναι ούτε Android ούτε iOS. Δεν είναι λειτουργικό σύστημα μιας συσκευής. Εξήγησε ότι, σε αντίθεση με το Android και το iOS, το HarmonyOS είναι σχεδιασμένο για πολλές συσκευές. Είναι ένα ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει ευέλικτη ανάπτυξη. Το λειτουργικό σύστημα ακολουθεί την αρχή της αμοιβαίας βοήθειας υλικού και της κοινής χρήσης πόρων. Απαιτεί ανάπτυξη εφάπαξ και μπορεί να αναπτυχθεί για πολλές συσκευές.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι ότι ο Wang Chenglu διακήρυξε περήφανα ότι το HarmonyOS ηγείται όλων των λειτουργικών συστημάτων στον κόσμο όσον αφορά την τεχνική αρχιτεκτονική. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Wang Chenglu μιλάει δημόσια κατά των αντιδράσεων προς το OS. Τον Μάρτιο του 2021, απάντησε σε μια φήμη που έλεγε ότι το HarmonyOS δεν είναι κλώνος του Android. Τόνισε ότι το λογισμικό χρησιμοποιεί στοιχεία AOSP (Android Open Source Project), τα οποία περιλαμβάνουν κώδικα από την κοινότητα ανοιχτού κώδικα και όχι το ίδιο το Android.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το HarmonyOS για έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα πιστό αντίγραφο του πηγαίου κώδικα Android 10. Η μόνη διαφορά είναι ότι έχουν αντικαταστήσει τα σημεία που έλεγε Android με HarmonyOS.

    Είναι τόσο πιστό αντίγραφο που περιλαμβάνει ακόμα και το Easter egg του Android Q.

    Οι Κινέζοι μπορεί να λένε ότι θέλουν, η πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.