Η τρίτη βασική έκδοση του λειτουργικού συστήματος HarmonyOS της Huawei ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και η πρώτη Developer Preview να κυκλοφόρησε λίγες εβδομάδες αργότερα. Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα στην ανάπτυξη του HarmonyOS 3.0, επομένως το χρονοδιάγραμμα διάθεσης παίρνει ορισμένες αλλαγές.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, η σταθερή τρίτη έκδοση του HarmonyOS έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Η έκδοση 2.0 κυκλοφόρησε τον Ιούνιο και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου είχε ήδη μια βάση εγκατάστασης 100 εκατομμυρίων συσκευών.

Περιμένουμε να κυκλοφορήσει μέσα στον Μάιο η beta έκδοση του HarmonyOS 3.0, αν και η Huawei δεν το έχει επιβεβαιώσει επίσημα. Η νέα έκδοση τελειοποιεί το UI και βελτιώνει την απόδοση, αλλά δεν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην συνολική εμφάνιση και την αίσθηση του λειτουργικού συστήματος.

Η Huawei κυκλοφόρησε πρόσφατα το ArkUI, ένα declarative UI framework για τη δημιουργία εφαρμογών HarmonyOS χρησιμοποιώντας TypeScript ή JavaScript, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη εφαρμογών για την τρίτη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος.

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι ημερομηνίες αναφέρονται στη διάθεση ενημερώσεων για υπάρχουσες συσκευές. Η σειρά Huawei Mate 50 εξακολουθεί να βρίσκεται στο χρονοδιάγραμμα της εταιρείας και ίσως κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, ενώ αναμένεται να τρέχει HarmonyOS 3.0 out of the box.

Όσο για το ποιες υπάρχουσες συσκευές θα ενημερωθούν στη νέα έκδοση, θα μάθουμε λεπτομέρειες όταν αρχίσουν να κυκλοφορούν οι πρώτες beta.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.