Η Google προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν το Search και πατάει στα χωράφια των social media. Δεν θέλει να ανταγωνιστεί το TikTok και το Instagram, αλλά σίγουρα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση με το χαρακτηριστικό Web Stories, το οποίο εισήγαγε το 2020.

Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θέλουν να ψυχαγωγούνται όσο και να παίρνουν πληροφορίες, η Google κάνει την αναζήτηση πιο οπτική, πιο διαδραστική, και πιο διασκεδαστική. Η μηχανή αναζήτησης του μέλλοντος μπορεί να μην είναι πλήρως διαφορετική, αλλά σίγουρα θα είναι πιο ελκυστική, καθώς η εφαρμογή της Google φαίνεται να ετοιμάζεται να ενσωματώσει έναν νέο κλώνο των Instagram Stories.

Ο κολοσσός της αναζήτησης αναπτύσσει έναν νέο τρόπο για να γίνει δημιουργικός με τα αποτελέσματα αναζήτησης, επιτρέποντας στους χρήστες να μοιράζονται κείμενο, εικόνες, ή αυτοκόλλητα, σε μορφή Stories μέσω της βασικής εφαρμογής του για κινητό, όπως εντοπίστηκε από τον @AssembleDebug, χρήστη του Twitter.

Οι εκδότες και οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν ήδη να δημοσιεύουν Stories, παρόμοια με τα social media, στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τα Web Stories και αυτό το είδος περιεχομένου εμφανίζεται στα Google Search, Google Images, και Google Discover.

Το 9to5Google κατάφερε να ενεργοποιήσει τη μη ανακοινωθείσα ακόμη λειτουργία της εφαρμογής Google, η οποία θα δώσει στους χρήστες έναν νέο τρόπο για να εξερευνήσουν τις πληροφορίες που αναζητούν στο Google Search, με μία social media αίσθηση.

Αυτό το πείραμα συνεχίζει την τάση της Google να προσπαθεί να βρει πιο φυσικούς και οπτικούς τρόπους για να πραγματοποιούν οι άνθρωποι αναζητήσεις και να λαμβάνουν αποτελέσματα. Το 9to5Google ανακάλυψε επίσης μέσω κάποιου κώδικα ότι οι χρήστες θα μπορούν να αφήνουν ένα σχόλιο, που θα ονομάζεται “Notes”, στις ιστοσελίδες που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να σχολιάζουν μια ιστοσελίδα κατά την προβολή της στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης της εφαρμογής Google και κάθε σημείωση θα είναι ορατή στο κοινό, εφόσον περάσει από διαδικασία ελέγχου της εταιρείας. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα οι χρήστες να κάνουν like ή heart σε μια σημείωση που έχουν αφήσει άλλοι χρήστες – η φωτογραφία και το όνομα του προφίλ θα είναι ορατά.

Η ιστοσελίδα επικαλείται μια πηγή που υποστηρίζει ότι οι σημειώσεις θα κυκλοφορήσουν ως μέρος του Google Labs τον Σεπτέμβριο σε Android και iOS. Τούτου λεχθέντος, η λειτουργία αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη σε κάθε σελίδα που εμφανίζεται στο Google Search, ιδίως σε εκείνες που περιέχουν ιατρικές πληροφορίες ή παρουσιάζουν πορνογραφικό ή βίαιο περιεχόμενο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.