Η Google κυκλοφόρησε τις νεότερες ενημερώσεις του συστήματος Play, με βελτιώσεις για τις Play Services και το Play Store. Αυτές οι ενημερώσεις πρόσθεσαν μερικές νέες λειτουργίες που σχετίζονται με το Wear OS και έκαναν το Google Kids Space πιο φιλικό προς τον χρήστη. Και οι δύο αυτές υπηρεσίες έχουν τώρα μερικές ακόμα προσθήκες που βελτιώνουν την εμπειρία σας, συμπεριλαμβανομένης μιας λειτουργίας που ειδοποιεί για κωδικούς πρόσβασης που ενδέχεται να μην είναι πλέον ασφαλείς.

Η πιο σημαντική βελτίωση αφορά τις Google Play Services (v36.22). Οι παραβιάσεις δεδομένων είναι σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας και η παρακολούθηση τους είναι δύσκολη ή και βαρετή. Η Google θέλει να κάνει τη δουλειά για λογαριασμό των χρηστών, επομένως, εάν παραβιάσεις δεδομένων θέτουν σε κίνδυνο οποιονδήποτε από τους κωδικούς πρόσβασής, η συσκευή Android θα προτείνει την αλλαγή τους όταν χρησιμοποιείτε η επιλογή αυτόματης συμπλήρωσης κωδικού πρόσβασης. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τις παραβιάσεις ασφάλειας και να διασφαλίζουν ότι τα δεδομένα τους δεν είναι ευάλωτα.

Η εφαρμογή Wallet λαμβάνει επίσης μερικές έξυπνες αναβαθμίσεις με την πιο πρόσφατη ενημέρωση των Play Services. Όταν κλειδώνουν και ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητο τους, χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου, οι χρήστες θα βλέπουν οπτικές ενδείξεις στο τηλέφωνό. Οι επιβάτες θα βλέπουν επίσης πρακτορεία δημόσιας συγκοινωνίας όταν επιχειρούν να αγοράσουν το επόμενο εισιτήριο μέσω της εφαρμογής.

Επίσης, η ενημέρωση φέρνει νέες δυνατότητες που επιτρέπουν στους προγραμματιστές εφαρμογών να υποστηρίζουν άμεσα τις υπηρεσίες προγραμματιστών που σχετίζονται με την ασφάλεια και τη διαχείριση λογαριασμού στις εφαρμογές τους. Επιπλέον, η Google διευκολύνει τους χρήστες να μάθουν περισσότερα για τις εφαρμογές που αναφέρονται στην ενότητα “Κορυφαίες επιλογές” του Play Store, ξεκινώντας από την έκδοση 32.3 της εφαρμογής. Τώρα μπορούν να πατάνε το κουμπί “Περισσότερες πληροφορίες” για να εμφανιστεί η καταχώρηση της εφαρμογής στο Play Store.

Η Google παραθέτει επίσης μια νέα εμπειρία εκπαίδευσης καταναλωτών για το Android 13 που περιλαμβάνεται στην ενημέρωση των Play Services. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδεικτικά σημάδια για το τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για τους τελικούς χρήστες.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις βελτιώσεις μπορείτε να ενημερώσετε στην πιο πρόσφατη έκδοση το Google Play Store ανοίγοντας την εφαρμογή στη συσκευή σας, πατώντας το εικονίδιο προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία, επιλέγοντας “Ρυθμίσεις”, και πατώντας “Σχετικά” όπου θα βρείτε το κουμπί “Ενημέρωση Play Store”. Ομοίως, η ενημέρωση των Google Play Services είναι διαθέσιμη στο μενού “Ρυθμίσεις” της συσκευής σας, στην ενότητα “Εφαρμογές και δυνατότητες”.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.