Η Google προσπαθεί να φέρει λειτουργίες ΑΙ σε όλες τις εφαρμογές της και το Google Photos είναι μία από τις πρώτες που το κάνει. Αυτή την φορά έχουμε μια λειτουργία για όσους τραβάνε φωτογραφίες από λογαριασμούς και τα τιμολόγια τους, για να τα έχουν στο κινητό τους και να μην τους χάνουν. Η νέα λειτουργία θα βοηθάει τους χρήστες να μην ξεχνάνε να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, αφού το Google Photos θα αναγνωρίζει το κείμενο του λογαριασμού και θα επιτρέπει στον χρήστη να έχει τις ημερομηνίες λήξεις στο Calendar για να μην ξεχάσει να πληρώσει.

Βλεπουμε το Google Photos να ζητάει πλέον δικαιώματα στην εφαρμογή του ημερολόγιου για αυτό τον σκοπό. Σύμφωνα με την σελίδα AssembleDebug, κατάφεραν να δοκιμάσουν την έκδοση 6.61 και να ενεργοποιήσουν την εν λόγω λειτουργία.

Όταν ανοιγουμε λοιπόν μια φωτογραφία από λογαριασμό ή τιμολόγιο από το Google Photos, θα βρίσκουμε επιλογές στο κάτω μέρος, όπως το Αντιγραφή Κειμένου και το Lens. Στην νέα εφαρμογή θα έχει και το Set Reminder, που όταν το πατάμε, θα μας ζητάει να ονομάσουμε την φωτογραφία για να μπει στο Ημερολόγιο σαν υπενθύμιση. Έτσι, θα συγχρονίζει όλες τις ημερομηνίες των λογαριασμών μας, στις συσκευές που έχουμε αυτό τον λογαριασμό Google. Θα μας ζητάει φυσικά να επιβεβαιώσουμε την ημερομηνία λήξης των λογαριασμών, ενώ θα βάζει και link με την φωτογραφία στο κάτω μέρος του Popup όταν αυτό φτάνει στην ημερομηνία λήξης.

Αυτή η λειτουργία δεν θα εμφανίζεται σε όλες μας τις φωτογραφίες, όπως είναι λογικό, παρά μόνο σε αυτές που έχουν κείμενα με ημερομηνίες. Εδώ έρχεται η AI, που θα ξεχωρίζει αν στην φωτογραφία βλέπουμε λογαριασμό ή τιμολόγιο. Οι υπενθυμίσεις φαίνονται απευθείας στο Ημερολόγιο της Google και μπορούμε να τις παραμετροποιήσουμε.

Αν ξεχνάτε να πληρώσετε λογαριασμούς και τρέχετε τελευταία στιγμή πριν την διακοπή της υπηρεσίας, αυτή θα είναι μια λειτουργία που θα σας λύσει τα χέρια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.