Όταν η συζήτηση αφορά τα Android και iOS, πάντα γίνεται σύγκριση, καθώς αυτά τα δύο λειτουργικά συστήματα κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στον χώρο των smartphone. Αυτό ισχύει και για τις εφαρμογές τους, με το Google Maps ή το Maps Go να είναι προεγκατεστημένα σε σχεδόν όλες τις συσκευές Android. Συχνά, συγκρίνουμε τα χαρακτηριστικά των παραπάνω εφαρμογών με το Apple Maps και το Waze. Εδώ υπάρχει ένας κοινός παράγοντας, και τα τέσσερα ανήκουν στις καλύτερες εφαρμογές πλοήγησης.

Η Google ανανέωσε το UI του Maps, κάνοντάς το να μοιάζει περισσότερο με το Apple Maps, ή τουλάχιστον αυτό αναφέρουν πολλοί χρήστες που έχουν διχαστεί από τις αλλαγές που έκανε ο κολοσσός της αναζήτησης. Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά τα χρώματα στα τετράγωνα των πόλεων και τους δρόμους. Παλιότερα ήταν γκρι και λευκοί αντίστοιχα, αλλά τώρα είναι λευκοί και γκρι. Οι γκρι δρόμοι, με το πιο σκούρο γκρι να χρησιμοποιείται για αυτοκινητόδρομους και εθνικές οδούς, θυμίζουν το Apple Maps. Το κίτρινο χρώμα που χρησιμοποιούνταν για τους αυτοκινητόδρομους χρησιμοποιείται τώρα για τις διαδρομές με μέτρια κίνηση.

Εάν ζείτε κοντά σε υδάτινες περιοχές, όπως λίμνες, ρέματα ή ποτάμια, θα παρατηρήσετε ότι η Google έχει αντικαταστήσει το μπλε / μοβ χρώμα με ένα τιρκουάζ χρώμα. Αντίστροφα, το χρώμα για θάμνους και δάση γίνεται πιο “μπλε”, από πράσινο που ήταν πριν. Θα δείτε αυτό το πράσινο σε άλλα μέρη του UI που προηγουμένως χρησιμοποιούσαν το φωτεινό πράσινο από το λογότυπο της Google, και δεν καταλαβαίνουμε γιατί η εταιρεία εγκαταλείπει τα χρώματα της φίρμας της.

Το κάτω μέρος της γραφικής διεπαφής του Google Maps είναι επίσης μικρότερο από πριν, και δεν υποστηρίζει τη δυναμική θεματολογία του Material You. Αν και αυτές οι αλλαγές φαίνονται μικρές, το συνολικό αποτέλεσμα είναι αρκετά διαφορετικό από το παλιό UI της εφαρμογής. Είτε αρέσει είτε όχι, το νέο UI μοιάζει πολύ με το Apple Maps. Θα δείξει αν η Google θα διατηρήσει τις αλλαγές, αν και δύσκολα ακολουθεί τα θέλω των χρηστών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.