Νωρίτερα φέτος, η Google παρουσίασε μια λειτουργία στο Google Fit που θα επέτρεπε στους χρήστες Android να παρακολουθούν βασικά ζωτικά στοιχεία απευθείας με το τηλέφωνό τους χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν έξυπνο ρολόι ή πρόγραμμα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης. Τώρα, η Google κυκλοφόρησε την ίδια δυνατότητα για τους χρήστες iPhone.

Χρησιμοποιώντας απλά την κάμερα του Apple smartphone σας, μπορείτε να ελέγξετε τη μέτρηση του καρδιακού σας παλμού και να δείτε πόσες αναπνοές παίρνετε ανά λεπτό. Η λειτουργία κυκλοφόρησε αρχικά τον Φεβρουάριο και μόνο σε συσκευές Pixel. Τους επόμενους μήνες έγινε διαθέσιμη σε περισσότερα Android smartphones. Τώρα εμφανίστηκαν κάρτες που διαφημίζουν τις δύο λειτουργίες στο Google Fit για iOS.

Για να ελέγξετε τη μέτρηση του καρδιακού σας παλμού με την εφαρμογή, τοποθετήστε το δάχτυλό σας στον πίσω φακό της κάμερας του iPhone με ελαφριά πίεση. Μπορεί να θέλετε να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε το φλας για πιο ακριβή ανάγνωση, ειδικά αν δεν βρίσκεστε σε δωμάτιο με καλό φωτισμό.

Στη συνέχεια, η εφαρμογή παρακολουθεί τις «λεπτές αλλαγές στο χρώμα των δακτύλων σας» για περίπου 30 δευτερόλεπτα για να εκτιμήσει καλύτερα τον ρυθμό ροής του αίματος, με τον αλγόριθμό της να λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία, ο τόνος του δέρματος και τα επίπεδα φωτισμού του δωματίου στο οποίο βρίσκεστε.

Ο εντοπισμός του αναπνευστικού σας ρυθμού είναι εξίσου εύκολος. Απλώς τοποθετήστε το iPhone σας σε όρθια θέση σε μια σταθερή και επίπεδη επιφάνεια και βεβαιωθείτε ότι η μπροστινή κάμερα καταγράφει πλήρως το κεφάλι σας και το πάνω μέρος του κορμού σας χωρίς κανένα εμπόδιο.

Μετά το Google Fit θα σας ζητήσει να μείνετε ακίνητοι για 30 δευτερόλεπτα ενώ παρακολουθεί τις ανεπαίσθητες κινήσεις του στήθους και στη συνέχεια καθορίζει πόσες αναπνοές παίρνετε ανά λεπτό.

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε οποιοδήποτε από τα εργαλεία μεταβαίνοντας στην καρτέλα “Αναζήτηση”, πατώντας “Vitals”, και πηγαίνοντας προς τα κάτω σε αυτήν τη σελίδα μέχρι να βρείτε ποιο μήνυμα προτροπής θέλετε.

Η Google δίνει ακόμα και την επιλογή να αποθηκεύετε κάθε ζωτικό στοιχείο που καταγράφει το Fit στο iPhone, ώστε να έχετε ένα αρχείο για παρακολούθηση με την πάροδο του χρόνου, καθώς και τη δυνατότητα εναλλαγής των τακτικών υπενθυμίσεων, εάν το επιθυμείτε.

Αν και αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τόσο ακριβή όσο οι μετρήσεις που θα λαμβάνατε από ένα ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης – ή από μια επίσκεψη στο ιατρείο, η Google χρησιμοποίησε κλινικές μελέτες για να αναπτύξει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Έτσι μπορούν να σας δώσουν μια γενική ιδέα για τις δύο μετρήσεις σε λιγότερο από ένα λεπτό, κάτι που είναι υπέροχο όταν θέλετε να κάνετε έλεγχο αλλά έχετε αφήσει το πρόγραμμα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης στο σπίτι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.