Το τελευταίο generative AI chatbot της Google, το Bard, δεν αποτελεί μέρος των τεχνολογικών ειδήσεων, καθώς οι εξελίξεις που το αφορούν δεν είναι σημαντικές. Ο κολοσσός της αναζήτησης έχει κάνει πολλά βήματα για να ενισχύσει τις λογικές ικανότητες και τη χρησιμότητα του chatbot, αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά της μέχρι να “τελειοποιήσει” το chatbot.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ρωτήσει διάφορα chatbot, όπως το ChatGPT, για το αν είναι καλύτερο, το Android ή το iOS; Η απάντηση του ChatGPT μπορεί να μην έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για πολλούς. Ωστόσο, ο προγραμματιστής Junaid Abdurahman έκανε την ίδια ερώτηση στο Bard και το αποτέλεσμα δείχνει την ελευθερία που παρέχει η Google στο chatbot που δημιούργησε.

Ο Abdurahman ρώτησε: “Do you prefer iOS or Android” και το generative AI chatbot απάντησε ότι προτιμά το iOS. Βέβαια, η Google έχει δηλώσει ανοιχτά ότι οι απαντήσεις του Bard δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις της εταιρείας. Ωστόσο, η επιλογή του iOS από το chatbot που δημιούργησε η ίδια επιβεβαιώνει κατά κάποιο τρόπο ότι “λέει την αλήθεια”.

Κάναμε και εμείς τις δοκιμές μας και τα συμπεράσματα έχουν ως εξής: Το Bard εξήγησε ότι προτιμά το iOS για τη φιλικότητα προς τον χρήστη, το τελειοποιημένο UI και τις σταθερές ενημερώσεις λογισμικού. Ωστόσο, σημειώνει ότι του αρέσει η προσαρμοστικότητα του Android, το πλήθος των εφαρμογών, οι πιο προσιτές συσκευές, και οι ποικιλία των Android συσκευών.

Βέβαια, παρατηρήσαμε ότι το Bard προτιμά το Android όταν το αναφέρουμε πρώτο στην ερώτηση και το iOS όταν αυτό αναφέρεται πρώτο. Απλώς αναφέρει τους λόγους που προτιμά το κάθε ένα με διαφορετικό τρόπο. Βέβαια, όταν αλλάξαμε λίγο την ερώτηση και του είπαμε “The iOS is better than Android, but what do you prefer” το chatbot επέλεξε ξανά το iOS. Αυτό δεν συνέβη όταν αντιστρέψαμε αυτήν την ερώτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bard επιλέγει σχεδόν πάντα ένα από τα δύο λειτουργικά. Σε ελάχιστες περιπτώσεις έδωσε την κλασική απάντηση ότι είναι ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο, οπότε δεν έχει προσωπικές προτιμήσεις. Ο χρόνος θα δείξει αν τελικά το generative AI chatbot της Google θα συνεχίσει να επιλέγει το αντίπαλο OS.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.