Το Google Bard είναι η προσπάθεια της εταιρείας να συμμετάσχει στην κούρσα για το καλύτερο generative large language model (LLM). Σε σύγκριση με το ChatGPT της OpenAI, το οποίο τροφοδοτεί επίσης το Bing Chat, το Bard είναι αρκετά περιορισμένο. Εξακολουθεί να κάνει λάθος σε πολλά απλά prompt και δεν διαθέτει κάποιες από τις δυνατότητες που έχει ο μεγάλος του ανταγωνιστής. Αυτό αλλάζει εν μέρει, καθώς η Google ανακοίνωσε ότι το Bard μπορεί πλέον να βοηθήσει στον προγραμματισμό και στην ανάπτυξη λογισμικού.

Οι νέες δυνατότητες του Bard καθιστούν δυνατή τη χρήση του chatbot για τη δημιουργία κώδικα, το debugging, και την επεξήγηση του. Η Google λέει ότι οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από το Bard να γράψει ολοκαίνουργιο κώδικα, αλλά είναι επίσης δυνατό να βελτιστοποιήσει τον κώδικα. Επίσης, είναι σε θέση να διορθώνει σπασμένο κώδικα, είτε τον έχει γράψει το ίδιο, είτε τον έχει δώσει ο χρήστης.

Εκτός από τις νέες λειτουργίες σχετικά με τον προγραμματισμό, πλέον το Google Bard μπορεί να βοηθήσει και στη βελτιστοποίηση Excel, τη εξαγωγή κειμένου και κώδικα απευθείας στο Google Colab, στη σύνταξη και να εκτέλεση κώδικα Python απευθείας στον browser, και άλλα.

Η Google αναφέρει ότι το Bard υποστηρίζει περισσότερες από 20 γλώσσες προγραμματισμού, συμπεριλαμβανομένων των C++, Go, Java, Javascript, Python και Typescript. Η εταιρεία προειδοποιεί ότι το Bard βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και ο κώδικας που παράγει μπορεί να μην λειτουργεί ή να μην δίνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η Google συμβουλεύει οι χρήστες να ελέγχουν και οι ίδιοι τον κώδικα που παράγει το Bard, για σφάλματα και ευπάθειες, πριν τον χρησιμοποιήσουν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.