Η Huawei τελικά δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί το Google Play Store για το Android στα επερχόμενα Huawei Mate 30 smartphones. Και όπως μας ενημέρωσε μόλις εχθές, οι νέες συσκευές θα καταφθάσουν με EMUI 10, αλλά δεν θα διαθέτουν τα Google Play Services και Google Play Store. Πρόκειται δηλαδή για την open source έκδοση του Android. Το ban που έχει επιβληθεί στη Huawei, σημαίνει επίσης ότι δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα core Android apps της Google, όπως τα Google Maps, Gmail, Youtube και το Play Store. Ήδη οι υπηρεσίες χαρτών θα εξυπηρετούνται πλέον από την TomTom. Και σήμερα, μαθαίνουμε, ότι ένας πιθανός αντικαταστάτης του Gmail είναι το Protonmail.

Ακριβώς αυτό αναφέρει το Protonmail σε επίσημο blog post που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του. Η Huawei αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συζητήσεις με το Protonmail για να συμπεριλάβει την κρυπτογραφημένη υπηρεσία αποστολής και λήψης emails στις μελλοντικές εκδόσεις των συσκευών. Η συγκεκριμένη εφαρμογή του email θα έρθει προεγκατεστημένη ή θα προσφέρεται εντός του AppGallery της Huawei. Οι συζητήσεις δηλαδή επιβεβαιώθηκαν από τον Andy Yen, CEO του Protonmail. Ωστόσο, δεν ανέφερε αν η εταιρεία έχει επιτρέψει στη Huawei να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή.

Το Protonmail αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο για iOS και Android χρήστες, ενώ είναι προσβάσιμο και από desktop και PCs. Διαθέτει end to end encryption, που σημαίνει με απλά λόγια ότι η εταιρεία δεν μπορεί να διαβάσει τα μηνύματα που στέλνεις ή λαμβάνεις. Επιπλέον, η εταιρεία προωθεί την ασφάλεια της φυσικής εγκατάστασης, αναφέροντας ότι  η υπηρεσία τρέχει στο πιο ασφαλές datacenter της Ευρώπης.

Στο επίσημο blog post, το ProtonMail επισημαίνει ότι η Google δεν σέβεται την ιδιωτικότητα των χρηστών της και ένα δωρεάν app σαν το Gmail αποφέρει απίστευτα έσοδα, εξαιτίας της πώλησης των δεδομένων των χρηστών σε διαφημιστές. Επιπλέον, το blogpost της Protonamil θεωρεί το Play Store και το Apple App Store ως παράδειγμα μονοπωλίου όσον αφορά την διάθεση των εφαρμογών. Το protonmail αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί περισσότερους από 17 εκατομμύρια χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.